Blockchainové projekty mohou získat tisíce eur z programu BlockStart

Blockchainové start-upy a malé a střední firmy zaměřené na koncového uživatele se mohou už podruhé ucházet o finanční podporu v rámci programu BlockStart. Na otestování a možné vylepšení svých řešení získají až 20 tisíc eur.

O finanční podporu z programu BlockStart lze žádat do 30. září.

Evropský partnerský program je zaměřen na distribuované účetní knihy (DLT – z anglického Distributed Ledger Technology). Jejich nejběžnějším typem je právě blockchain.

Co je blockchain?

případně bločenka je online kniha účetních záznamů a velmi specifický druh databáze. Na rozdíl od běžných databází je decentralizovaná, což znamená, že nemá žádného konkrétního  správce a nachází se na velkém množství počítačů po celém světě. Nejčastěji se využívá jako účetní kniha kryptoměn

Hlavním cílem tohoto programu je usnadnit obchodní a vzájemně prospěšná partnerství mezi poskytovateli řešení DLT / blockchain a malými a středními podniky. Z fondu o celkové výši 265 tisíc eur budou financovány DLT v oboru finančních, informačních a komunikačních technologií a maloobchodu.

Další informace o kritériích a způsobu podání žádosti (v anglickém jazyce)

Vybrané subjekty pracující s blockchainem a dalšími technologiemi DLT čeká půlroční program, kdy budou moci získat jedinečnou příležitost vyhodnotit svá řešení a vylepšovat své výrobky. Dostanou příležitost dále rozvíjet své podnikání a úzce spolupracovat s potenciálními zákazníky. Díky tomu mohou vyvinout řešení, která nejlépe vyhovují právě jejich zákazníkům.

Zájemci se mohou ihned přihlásit on-line. Žádosti se přijímají do 10. září.

• Teritorium: Evropa
• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme