Bosna a Hercegovina chystá projekt na podporu lesnictví

V Bosně a Hercegovině proběhne projekt, který podpoří zemědělství, vodohospodářství i lesnictví.

V těchto dnech bylo oznámeno, že na jednání ministra zemědělství, lesnictví a vodního hospodářství Republiky Srbské a vedoucího kanceláře Světové banky v Bosně a Hercegovině byla dohodnuta realizace společných projektů na podporu zemědělství, vodního hospodářství a poprvé také lesnictví.

Ilustrační fotografie

Projekt na podporu rozvoje lesnictví v Republice Srbské, který by měl být zahájen během prvního kvartálu příštího roku, umožní Ministerstvu zemědělství, lesnictví a vodního hospodářství vyplácet subvence na nákup lesní mechanizace a techniky.

Toto opatření by mohlo přinést oživení investic u jednotlivých lesnických společností a také zvýšený zájem o technologie českých výrobců, se kterými se nedávno delegace z Republiky Srbské mohla seznámit na brněnském veletrhu Silva Regina a během individuálních prezentací českých výrobců.

Autor: Vladimír Váňa, zemědělský diplomat, velvyslanectví ČR v Bělehradě. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

• Teritorium: Bosna a Hercegovina | Evropa | Zahraničí
• Témata: Ekonomika ve světě
• Oblasti podnikání: Zemědělství a lesnictví

Doporučujeme