Brazilci se zajímají o možnosti cestování do Česka

Celkem deset zástupců brazilských cestovních kanceláří navštívilo ve dnech od 6. do 10. srpna 2023 hlavní turistické destinace v Česku.

O program se postarala agentura CzechTourism ve spolupráci s Generálním konzulátem v Sao Paulu za podpory Ministerstva pro místní rozvoj. Hlavním cílem byla propagace Česka jako atraktivní turistické destinace mezi brazilskými touroperátory.

Ilustrační fotografie

V rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie proběhla v pěti dnech návštěva hlavního města Prahy, Českých Budějovic i Českého Krumlova. Kromě hotelů, ve kterých byli účastníci mise ubytovaní, navštívili ještě další, a to proto, aby se přímo seznámili s jejich službami a mohli je pak nabízet v cestovních balíčcích svým klientům.

ExportMag.cz: Jihoameričané jsou posedlí krásou. Investují do ní navzdory krizi

Součástí programu bylo i velice úspěšné workshopové B2B jednání s českými cestovními kancelářemi, zástupci hotelů a poskytovateli služeb, kde došlo k synergii mezi brazilskou poptávkou a nabídkou služeb domácích CK, hotelů a regionů.

Kromě hoteliérství a vysoké gastronomie se účastníci seznámili s českou historií, kulturou, navštívili zámky a kláštery. Zajímavou turistickou aktivitou pro ně bylo např. focení v dobových kostýmech či plavba na voru.

Cílem akce bylo nejen zvýšení turistického povědomí o Praze a dalších destinacích Česka, ale jelikož brazilští turisté při návštěvě Evropy kombinují většinou několik zemí, poukázalo se i na fakt, že existuje snadné a dostupné propojení s okolními zeměmi, což si touroperátoři ihned vyzkoušeli, kdy po zakončení návštěvy Prahy pokračovali vlakem do Berlína.

Informace poskytnuta Generálním konzulátem České republiky v Sao Paulu (Brazílie). Autorka: Caroline Klauszová.

• Teritorium: Amerika | Brazílie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Cestovní ruch, volný čas

Doporučujeme