Britské investice do vývoje udržitelných hnojiv a technologií

Británie se ve spolupráci s USA bude podílet na financování konsorcia, jehož úkolem bude vývoj a testování nových alternativních hnojiv.

Iniciativa byla oznámena na summitu Agriculture Innovation Mission for Climate (AIM for Climate) ve Washingtonu DC. Zasedání AIM for Climate iniciované USA se poprvé konalo během britského předsednictví konference COP26. Cílem je zvýšení investic do inovací v zemědělství, které jsou zaměřeny na redukci klimatických dopadů.

Ilustrační fotografie

Británie oznámila, že se připojí ke globální výzvě pod vedením USA a investuje 3 miliony liber do vývoje nových hnojiv, která budou šetrnější k životnímu prostředí. Britský ministr zemědělství Mark Spencer, který se summitu v USA zúčastnil, uvedl, že inovace jsou klíčem k zajištění udržitelnější a ziskovější budoucnosti pro zemědělce. Doplnil, že britská vláda investuje ročně stovky milionů liber do průběžné podpory a jednorázových grantů pro britské zemědělce.

Britská vláda považuje inovace a nové technologie za zásadní při dalším rozvoji agro-potravinářství. V této souvislosti se technologickým firmám otevírají příležitosti pro spolupráci s britskými partnery v tomto odvětví.

Autoři: Paul Wilkins a Tibor Angyal, místní zástupci ČR pro agro-potravinářství, velvyslanectví ČR v Londýně. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku. Zdroj

• Teritorium: Evropa | Velká Británie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Zemědělství a lesnictví

Doporučujeme