Z údajů vyplynulo, že ve srovnání s obdobím před deseti lety téměř třetina (31 %) výrobců používá nyní méně soli, dalších 30 % snížilo množství cukru a 24 % omezilo množství kalorií ve svých výrobcích.
V loňském roce investovaly britské firmy do výroby zdravějších výrobků přibližně 180 milionů liber. V rámci inovací provádějí u vyráběných potravin změny, jejichž cílem je podpora zdravějšího životního stylu.
ExportMag.cz: Výrobci alternativních potravin spolupracují v organizaci ProVeg
Výrobci potravin a nápojů však čelí výzvám k dalším investicím kvůli rostoucím výrobním nákladům a tlaku vládních regulací. Podle zjištění FDF bylo více než 41 % potravinářských značek se sídlem ve Velké Británii nuceno omezit investice kvůli rostoucím nákladům.
FDF proto vyzývá britskou vládu, aby do budoucna zvýšila podporu a financování výzkumu a vývoje a pomohla tak podnikům při transformaci provozu tak, aby vyráběly zdravější zboží a zároveň dokázaly zvládnout rostoucí náklady. Dále FDF vyzývá vládu ke zvýšení transparentnosti v rámci potravinového řetězce.