Britské potravinářské firmy investují do zdravějších výrobků

Podle zprávy britské Federace výrobců potravin a nápojů (The Food and Drink Federation, FDF) se potravináři snaží vyvíjet zdravější výrobky.

Z údajů vyplynulo, že ve srovnání s obdobím před deseti lety téměř třetina (31 %) výrobců používá nyní méně soli, dalších 30 % snížilo množství cukru a 24 % omezilo množství kalorií ve svých výrobcích.

Ilustrační fotografie

V loňském roce investovaly britské firmy do výroby zdravějších výrobků přibližně 180 milionů liber. V rámci inovací provádějí u vyráběných potravin změny, jejichž cílem je podpora zdravějšího životního stylu.

ExportMag.cz: Výrobci alternativních potravin spolupracují v organizaci ProVeg

Výrobci potravin a nápojů však čelí výzvám k dalším investicím kvůli rostoucím výrobním nákladům a tlaku vládních regulací. Podle zjištění FDF bylo více než 41 % potravinářských značek se sídlem ve Velké Británii nuceno omezit investice kvůli rostoucím nákladům.

FDF proto vyzývá britskou vládu, aby do budoucna zvýšila podporu a financování výzkumu a vývoje a pomohla tak podnikům při transformaci provozu tak, aby vyráběly zdravější zboží a zároveň dokázaly zvládnout rostoucí náklady. Dále FDF vyzývá vládu ke zvýšení transparentnosti v rámci potravinového řetězce.

Autor: Paul Wilkins, místní zástupce ČR pro agro-potravinářství, velvyslanectví ČR v Londýně
Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu mze.gov.cz v Proexportním okénku. Zdroje: grocerygazette.co.uk a fdf.org.uk
• Teritorium: Evropa | Velká Británie | Zahraničí
• Témata: Ekonomika ve světě
• Oblasti podnikání: Investice | Potravinářský průmysl

Doporučujeme