Brněnské firmy na veletrhu elektrotechniky v Korejské republice

Hned dvě firmy z Brna se ve dnech od 9. do 11. února 2022 úspěšně prezentovaly na mezinárodním veletrhu elektrotechniky a polovodičů SEMICON Korea 2022.

Po dvouleté pauze a za velmi přísných hygienických podmínek, kdy vstupenkou na veletrh byly kromě výjimky z příletové karantény i nutnost očkování a negativní výsledek PCR testu do 24 hodin před akcí, se představitelé brněnských firem SVCS Process Innovation s.r.o. a TESCAN Orsay Holding, a.s. v konkurenci téměř 500 vystavovatelů neztratily.

Ilustrační fotografie

Na veletrhu své elektrotechnické vychytávky představili všichni světoví hráči. Kromě zahraničních Intel Corp., Micron Technology, Kioxia, Hitachi a Sony, to byly korejské Samsung Electronics, ASML, Hyundai Mobis, SK Hynix, IonQ.

První z brněnských firem SVCS Process Innovation s.r.o. je výrobcem termálních reaktorů (pecí), které jsou určeny buď pro hromadnou výrobu, nebo pro výzkum tzv. polovodičů. Česká technologie je dobrá pro výrobu křemíkových desek pro čipy, které se používají například v automobilovém průmyslu nebo na řízení spotřeby baterií. Pece z SVCS dokážou vypalovat wafery do průměru 200 milimetrů.

Představitelé firmy SVCS se zástupci Velvyslanectví ČR a CzechInvest v Soulu. Autor: P. Kalina

Druhá firma TESCAN Orsay Holding, a.s., taktéž sídlící v Brně, patří mezi absolutní světovou špičku ve vývoji a výrobě elektronových mikroskopů. Tyto přístroje nacházejí široké uplatnění v těch nejmodernějších a nejnáročnějších výzkumných a výrobních procesech, mezi které patří např. nanobiologie, high-end polovodičová výroba, výzkum a vývoj nanomateriálů, vývoj nových typů lithiových baterií, aj.

Zástupce firmy TESCAN, p. Antonín Doupal na veletrhu. Autor: P. Kalina

Letošní ročník probíhající v hybridní podobě (osobně i prostřednictvím web kamer) ukázal polovodičový obor jako klíčovou hnací sílu všech oblastí průmyslu. A to v umělé inteligenci (AI), chytré výrobě, mobilitě, udržitelném rozvoji, automatizaci, designu, pokročilých materiálech i senzorech a technologických procesech pro rozvoj pracovní síly.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Soulu (Korejská republika). Autor: Pavel Kalina, ekonomický diplomat, s využitím materiálů firem TESCAN Orsay Holding, a.s., a SVCS Process Innovation, s.r.o.

• Teritorium: Asie | Korejská republika | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Elektronika a elektrotechnika

Doporučujeme