Brněnské VUT posiluje regionální spolupráci v oblasti Life Sciences

Brno má ambici být centrem biotechnologického výzkumu a vzdělávání. I proto založila Regionální hospodářská komora spolu s Masarykovou univerzitou a městem Brnem platformu Life Sciences 4.0.

Ta vytváří synergii mezi výzkumnými a výrobními společnostmi, univerzitami a obchodními subjekty. Členem platformy je také VUT v Brně.

Ilustrační fotografie

Cílem platformy Life Sciences 4.0 je podporovat a rozvíjet inovace v oblasti farmaceutické výroby, telemedicíny, zelené tranzice a dalších disciplín souvisejících s živými vědami. Spolek má za cíl vytvářet příležitosti pro setkávání, předávání zkušeností a spolupráci, a to zejména v brněnském regionu, ale i v rámci České republiky.

„O dění ve spolku se zajímám už delší dobu a proto vím, že se v rámci problematiky Life Sciences diskutuje mnohem víc témat, než by se na první pohled mohlo zdát: firmy z oboru řeší například otázky kybernetické bezpečnosti a IT řešení, se snižováním energetických nároků nebo s čištěním odpadních vod. To vše jsou věci, v nichž VUT může nabídnout svou expertízu, příležitostí je tedy v této oblasti skutečně hodně,“ říká František Lízal z Fakulty strojního inženýrství VUT, který je koordinátorem spolkových aktivit za VUT.

Chcete vědět, co se v rámci platformy děje, dostávat pozvánky zajímavé akce, přednášky a setkání s průmyslovými partnery? Napište na lizal@fme.vutbr.cz a přihlaste se k odběru novinek. Více o platformě najdete na webu Life Sciences 4.0.

• Oblasti podnikání: Biotechnologie | Věda, výzkum a vývoj

Doporučujeme