Češi dodali trubky pro nejdelší stromovou stezku planety

Nejdelší stezka korunami stromů na světě vyrostla ve Švýcarsku. Jmenuje se Dračí stezka a měří 1560 metrů. K výstavbě byly použity ocelové trubky značky Jäkl vyrobené ve společnosti ArcelorMittal Tubular Products Karviná.

Švýcarské normy a požadavky na kvalitu přitom patří k těm nejnáročnějším na světě. „Máme velkou radost, když naše výrobky vidíme na takto mimořádných stavbách,“ říká René Fabik, generální ředitel společnosti ArcelorMittal Tubular Products Karviná.

Ilustrační foto.

Součástí je i velká skluzavka

Nejdelší stezka korunami stromů na světě má na délku 1560 metrů a místy vede až 28 metrů nad zemí. Dvě vstupní věže spojují čtyři vyhlídkové plošiny. Z vrcholu jedné věže míří dolů 73 metrů dlouhá skluzavka. Plně bezbariérová stezka byla vyrobena a sestavena, mimo podpůrných a spojovacích materiálů, výhradně ze dřeva z místních zdrojů.

Stezka vede místy až 28 metrů nad zemí.

Stromová stezka vyrostla ve švýcarském regionu Laax v kantonu Graubünden. Návštěvníci na ni poprvé vyrazili v polovině roku 2021. Originální název Senda Dil Dragun pochází z rétorománštiny (to je jeden z původních švýcarských jazyků) a v překladu znamená Dračí stezka.

Součástí stezky jsou čtyři vyhlídkové věže.

České ocelové trubky na stavbu přímo dodával švýcarský obchodní partner ArcelorMittal Tubular Products Karviná, společnost Kindlimann AG, člen skupiny Van Leeuwen Group. Unikátní projekt stezky navrhla místní firma Hofmann & Durisch Architects, za realizací stojí magistrát města Laax a společnost Weisse Arena Group.

Výroba trubek je ve čtyřech evropských zemích

Evropská divize společnosti ArcelorMittal Tubular Products je celoevropským výrobcem, který produkuje ocelové trubky a profily ve čtyřech zemích (Česká republika, Francie, Rumunsko a Polsko). Své výrobky dodává na celý kontinent a další významné mezinárodní trhy prostřednictvím specializovaného prodejního týmu organizovaného podle zemí a produktových skupin.

Společnost, která působí v energetickém, stavebním, strojírenském a automobilovém průmyslu, vyrábí a prodává prakticky celé spektrum trubkových výrobků se zvyšujícím se podílem výrobků s přidanou hodnotou vyvinutých ve spolupráci se svými zákazníky.

Tisková zpráva společnosti ArcelorMittal Tubular Products

• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme