Češi dojednali obchod v Maďarsku i v době pandemie

Příklad hodonínské firmy Moram ukazuje, že i za současné mimořádné situace je stále možné uzavírat na zahraničních trzích úspěšné obchodní dohody.

Situace v Maďarsku není v současné době – podobně jako v dalších zemích – vůbec jednoduchá. Uzavírají se některé průmyslové závody, postiženy jsou i sektory turismu či pohostinství. Uzavření hranic pro cizince (bez povolení k pobytu) omezuje i možnosti vést osobní obchodní jednání.

Hodonínská firma Moram i za této situace získala tento týden od maďarské obce Pilisborosjeno objednávku na zařízení pro opravu silničních komunikací Infraset Standard. Vzhledem k tomu, že kvůli uzavřeným hranicím není možné osobně zaškolit budoucí uživatele technologie, bude školení realizováno pomocí instruktážního videa převedeného do maďarské verze.  

Současná situace přináší příležitosti pro firmy, které jsou schopny nabídnout pomoc v boji proti šíření viru. České velvyslanectví v Budapešti se v této souvislosti snaží podpořit české firmy, které nabízejí své výrobky a technologie pro maďarské zdravotnictví – například pro nově budovanou mobilní nemocnici ve městě Kiskunhalas, která bude postavena vzhledem k současnému šíření pandemie koronaviru.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Budapešti (Maďarsko). Autor: Petr Michálek, ekonomický diplomat.

• Teritorium: Maďarsko
• Témata: Koronavirus svět

Doporučujeme