Češi postaví v Gruzii multifunkční resort za dvě miliardy eur

Na březích Černého moře vyroste komplex multifunkčních staveb společnosti Green Resort, kterou založili tři čeští, jeden slovenský a jeden gruzínský podnikatel. Jejich „zelené město“ vyjde téměř na dvě miliardy eur.



Vizualizace projektu Green Resort v Gruzii, autor: Greenresort.czŽe nejde o žádnou chiméru, má doložit investiční smlouva mezi vládou a společností Green Resort podepsaná gruzínským premiérem Mamukou Bachtadzem, který si od resortu slibuje přilákání turistů z Evropy, Číny i Ruska.

Český tým v Gruzii tvoří mladí architekti Chybik+Kristof Architects & Urban Designers a AiD, manažeři řízení staveb, ale i podnikatelé se zkušeností z provozování hotelů a lázní jako Lukáš Pytloun, liberecký hoteliér, který v minulém roce otevřel hotel na Václavském náměstí. Počítá se prý se špičkovým hotelem s 250 pokoji, velkým lázeňským centrem, různými stravovacími podniky, konferenčními místnostmi, apartmány, vilami, nákupním centrem, golfovým a fotbalovým hřištěm a také heliportem pro vrtulník.

Převzato z týdeníku Euro, Autor: Hana Boříková, foto: Greenresort.cz.

• Teritorium: Asie | Gruzie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Stavebnictví a stavební materiály

Doporučujeme