Češi v Dubaji představují netradiční materiál – subfosilní dřevo

Ateliér Mošnov, největší český foto-video ateliér, po návratu ze Světové výstavy Expo 2020 oznámil přípravu dokumentu o subfosilním dřevě. Jeho tisíciletý příběh bude společně s českým vystavovatelem na Expu – společností Subfossil OAK vyprávět i za pomoci 3D technologií.

Český pavilon se na světové výstavě Expo 2020 v Dubaji nachází v sektoru o udržitelnosti. Už od 1. října návštěvníkům umožňuje zažít intenzivní sondu do technologií, měnící vzduch ve vodu či suchou poušť v kvetoucí zahradu. Na pozemku s plochou 2 200 metrů čtverečních se objevuje i náhled do budoucnosti a možností trojrozměrného tisku, ale nechybí ani expozice podnikající pouť do dávné historie. Součástí výstavy, trvající až do 31. března 2022 je materiál, který v zemi na svoje objevení čekal 6000 let. Subfosilní dřevo.

Do dávnověku za pomoci 3D Grafiky

Chystaný dokument umožní nahlédnout do příběhu subfosilního dřeva a jeho struktur, nechat se polapit neopakovatelnou barvou a kresbou, kombinací tmavě hnědých, šedostříbrných a modročerných zón. Podle slov týmu z Mošnova u Ostravy bude dokumentární film o subfosilním dřevě kombinací klasických filmařských záběrů a nejmodernějších technologií zobrazení. Kromě zachycení expozice v rámci Českého pavilonu se divák přenese hluboko do historie, ke vzniku subfosilního dřeva, a to za pomoci 3D grafiky. „Promítání hotového snímku je naplánováno v největších muzeích po celém světě, jako součást jejich stálé expozice“ sdělila Kristína Polakovičová, manažerka Ateliéru Mošnov.

Samotný ateliér má za sebou díky své rozloze 950 m2 a technice, včetně zařízení vlastní výroby, už řadu projektů pracující s videem a 3D zobrazením.

Dle manažerky vznikl jako reakce na nedostatek produktových fotografů na domácím trhu, ale každým rokem rozšiřoval své služby, aby v současnosti svým klientům zajistil produktovou fotografii, video / TV produkci, 360° fotografii, 3D animaci i kompletní marketingovou strategii. Přinášet zajímavé příběhy, jako je spolupráce se Subfossil OAK, pak představuje dokonalé spojení všech pilířů, na kterých ateliér stojí, dodává Kristína Polakovičová.

Tisková zpráva společnosti Ateliér Mošnov

• Témata: Expo | Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Design

Doporučujeme