Česká firma Dominant CZ se představila na honduraském kongresu drůbežářství OVUM 2022

Na nejdůležitějším latinskoamerickém kongresu drůbežářství OVUM 2022, který se konal ve dnech 6. až 9. září 2022 v honduraském San Pedru Sula, se představila i česká firma DOMINANT CZ.

Ta se již více než 25 let specializuje na chov drůbeže a do Latinské Ameriky úspěšně exportuje. Kongresu a doprovodných akcí se zúčastnilo přes 3500 zástupců z 58 zemí světa. Chov drůbeže a navázané ekonomické činnosti jsou důležitým hospodářským faktorem v latinskoamerických zemích, který zároveň přispívá k potravinové bezpečnosti zejména rurálních obyvatel. 

Ilustrační fotografie

Letošní ročník OVUM 2022 spojil latinskoamerickou a světovou drůbežářskou komunitu, přijeli producenti, zástupci akademické a výzkumné obce, ale i nákupčí z jednotlivých zemí. Hlavní panely kongresu se zaměřily na sdílení zkušeností v oblasti inovací, dobrých životních podmínek zvířat i udržitelného chovu drůbeže bez antibiotik.

Originální program šlechtění a rozmnožování drůbeže nosného typu představila i česká společnost DOMINANT CZ, která má v regionu Latinské Ameriky dlouhodobé obchodní vazby. Její klienti oceňují genetickou variabilitu slepic, která zajišťuje jejich vysokou adaptabilitu a odolnost i v nepříznivých klimatických podmínkách. I proto firma z Vysočiny vyváží do více než 50 zemí světa.

Jihoameričané jsou posedlí krásou. Investují do ní navzdory krizi

Historie a tradice šlechtění nosného typu slepic v České republice sahá do roku 1928. První uzavřené linie nosných plemen slepic vznikly v tehdejší výzkumné stanici v Dobřenicích v roce 1955 a již tehdy byly šlechtěny podle světových trendů aplikace populační genetiky díky osobním kontaktům a obecně biologickému zaměření všech tří generací šlechtitelů, kteří s liniemi DOMINANT CZ pracovali.

Příští 28. ročník kongresu OVUM se bude konat v roce 2024 v Uruguayi.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Mexiku (Mexiko).

• Teritorium: Amerika | Honduras | Zahraničí

Doporučujeme