Česká firma nabízející maďarské delikatesy dodává na trh nová vína z oblasti Badacsony

Společnosti J. S. Mercor s.r.o. se zabývá specializovaným velkoobchodem a maloobchodem v oblasti nápojů a potravin z Maďarska a provozuje e-shop a kamenný obchod s maďarskými víny a delikatesami www.vinamadarska.cz. Společnost se soustavně zajímá o nové maďarské produkty, které by mohla nabídnout svým zákazníkům.

Vinice v Maďarsku

Koncem roku 2019 její nákupní oddělení hledalo nové kvalitní produkty pro vánoční trh, zejména zajímavá odrůdová vína. Firma se proto rozhodla pro možnost využít služeb sítě Enterprise Europe Network v jejíž on-line databázi byla publikována nabídka maďarského vinařství Laposa Birtok Kft., hledajícího obchodní partnery pro prodej svých prémiových vín z oblasti Badacsony.

Prostřednictvím konzultantky EEN BIC Plzeň bylo uskutečněno setkání obou firem v Budapešti.  Česká firma se nejprve zajímala o vzorky Kéknyelü z Badacsony, velmi speciálního prémiového vína.  Při uskutečnění ochutnávky pak ocenila ještě další 3 vzorky bílých vín jako vynikající s očekáváním dobrého potenciálu jejich prodeje v České republice.

„Využití služeb Enterprise Europe Network (EEN) nám pomohlo získat novou řadu velmi kvalitních maďarských vín z oblasti Badacsony. Vlivem sopečného podloží v této čedičové oblasti se ve vínech projevuje krásná mineralita. Služby sítě EEN dále využíváme při hledání nových maďarských produktů pro náš e-shop s maďarskými delikatesami“ říká jednatel firmy J. S. Mercor s.r.o.

Na základě podpisu distribuční smlouvy již bylo uskutečněno několik dodávek suchých bílých vín Laposa do České republiky, které firma J.S. Mercor úspěšně prodává svým zákazníkům prostřednictvím své on-line i kamenné prodejny.  Partnerství obou firem má charakter dlouhodobé spolupráce.

Stejně jako firma J.S. Mercor s.r.o. mohou sítě Enterprise Europe Network využít i další české firmy, které hledají obchodní, technologickou nebo výzkumnou spolupráci se zahraničím. Využít mohou kontakty a zkušenosti sítě, která pokrývá více než 60 zemí světa.

• Teritorium: Česká republika | Maďarsko
• Oblasti podnikání: Obchod | Potravinářský průmysl

Doporučujeme