Česká firma se představila na veletrhu bezpečnostních technologií v Mexiku

Ve dnech od 2. do 4. listopadu 2021 se v Mexiku konal nejvýznamnější latinskoamerický veletrh bezpečnostních technologií, Expo Seguridad. Zúčastnila se jej i brněnská firma Phonexia hrající prim na poli hlasového ověřování a biometrie.

Při této příležitosti se v prostorách Velvyslanectví ČR v Mexiku také uskutečnil odborný seminář představující mexickým zákazníkům nabízená řešení.

Ilustrační foto

Od roku 2002 se v hlavním městě Mexika koná veletrh Expo Seguridad prezentující nejnovější bezpečnostní technologie. Na letošním veletrhu se představilo 147 firem z celého světa zaměřujících se například na kybernetickou bezpečnost, telekomunikace, sledovací techniku či vybavení pro speciální bezpečnostní složky.

Letošního ročníku zúčastnila i česká firma Phonexia a na svém stánku představila inovativní řešení pro hlasovou biometrii. V rámci veletrhu rovněž proběhly přednášky od předních bezpečnostních expertů. I přes epidemiologická opatření se mohlo Expo Seguridad těšit vysoké návštěvnosti.

Jihoameričané jsou posedlí krásou. Investují do ní navzdory krizi

Při této příležitosti se v prostorách Velvyslanectví ČR v Mexiku také uskutečnil odborný seminář představující mexickým zákazníkům nabízená řešení. Ty jsou využitelné jak ve forenzní analýze, v kriminalistice, tak ve finančních službách či call centrech. Skrz pokročilou zvukovou biometrii a analýzu dodává Phonexia svým klientům více bezpečí a zefektivňuje chod jejich operací. Jako jediná na světě používá hluboké neuronové sítě a rozpozná hlasy i v hlučném prostředí.

Bezpečnost je téma nevyhnutelně spojované s Mexikem a v posledních letech se Mexiku nevyhýbá ani kybernetická kriminalita. Častým terčem těchto útoků bývají vysocí státní představitelé, banky i telekomunikační služby. Přibližně 30 % kybernetických útoků v Latinské Americe se odehrává právě v Mexiku. Tento trend s sebou nese ekonomické ztráty, a tak Mexiko vítá nové bezpečnostní technologie, které by pomohly těmto útokům zabránit.

Mezi ty nejobvyklejší útoky spadá takzvaný vishing, vyznačující se falšováním identity při telefonním hovoru. I toto je oblast, kde produkty Phonexia ověřující identitu člověka na základě hlasu během několika sekund, mohou pomoci předejít útokům. Technologie Phonexie se také mohou uplatnit u policie například při vyšetřování sítí organizovaného zločinu.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Mexiku (Mexiko). Autor: Jiří Jež.

• Teritorium: Amerika | Mexiko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Bezpečnost | Software a ICT služby

Doporučujeme