Česká firma vybuduje největší logistický park v Srbsku

Česká developerská společnost CTP rozšiřuje svůj průmyslový park CTPark Bělehrad severně od hlavního města Srbska. Od rakouské společnosti Eyemaxx koupila halu s 28,5 tisíci metry čtverečních skladových ploch s přilehlými pozemky pro další výstavbu.

Celkem tak CTPark Bělehrad sever nabízí již 50 tisíc metrů čtverečních ploch, přičemž výhledově pozemky v lokalitě umožňují postavit komplex o velikosti až 130 tisíc čtverečních metrů pronajímatelné plochy.

V areálu již aktuálně sídlí společnosti Lidl, Mercata VT a Flux Systems. Pro CTP je tato nová akvizice odrazovým můstkem v expanzi na sever od Bělehradu. V současné době již CTP zahájilo výstavbu další haly s plochou 25 tisíc metrů čtverečních. Dokončena by měla být ve druhém čtvrtletí letošního roku. Další výstavba bude následovat v letech 2022–2023.

O obsazení průmyslových a logistických areálů tak blízko hlavního města, navíc s přímým napojením na dálnici A1 a nedaleko bělehradského letiště Nikola Tesla, je mimořádný zájem, což potvrdil významný srbský retailový řetězec s elektronikou Tehnomanija.

V Srbsku má CTP kromě toho další moderní průmyslové parky, situované v Kragujevaci, Novém Sadu nebo CTParku Bělehrad západ.

Portfolio CTP i díky operacím v Srbsku letos překročilo šest milionů metrů čtverečních. Firma, která vznikla před 22 lety v Humpolci u dálnice D1 mezi Prahou a Brnem dnes působí celkem na šesti trzích střední a východní Evropy.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Bělehradě (Srbsko). Autor: Miroslav Čančík.

• Teritorium: Evropa | Srbsko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Doprava, logistika | Obchod

Doporučujeme