Česká manažerská asociace má nového prezidenta, omlazené prezídium a pokřtila knihu

Novým prezidentem České manažerské asociace (ČMA) je Ing. Petr Kazík, Ph.D., její dlouholetý aktivní člen, majitel vzdělávací a poradenské společnost AHRA se zkušenostmi vrcholového manažera a konzultanta významných společností. Zvolen byl koncem června po jednání Shromáždění delegátů, které zastupuje širokou členskou základnu a patnáct regionálně či odborně zaměřených klubů.

Petr Kazík, prezident ČMA

Asociace si zvolila také devítičlenné prezídium, v němž se objevilo hned několik nových tváří jako je Adam Liška, předseda ČMA ELITE klubu Moravskoslezského kraje a výrobní ředitel a prokurista Bekaert Petrovice, Vadim Petrov, člen Rady pro televizní a rozhlasové vysílání a aktivní ambasador ČMA, Tomáš Macků, ředitel vnějších vztahů výzkumné agentury IPSOS či Olga Girstlová, jednatelka společnosti Flexibuild Technology a GrowBUSINESS.

Významnou změnou je generační obměna vedení asociace, mladší a střední generace představuje nyní v prezídiu většinu. Mladší manažeři se v letošním roce objevili i na pozicích předsedů klubů, tedy v ČMA ELITE klubu Moravskoslezského kraje, Klubu Morava ČMA a Klubu předškolního vzdělávání.

Rozšíření členské základny, oslovení a získání mladších členů do řad asociace, je jednou z priorit prezidenta ČMA Petra Kazíka. „Česká manažerská asociace má co nabídnout mladší generaci manažerů, úspěšné osobnosti, transfer zkušeností, networking. Mezi současnými členy vidím chuť mnoha z nich aktivněji se zapojit do činnosti klubů i celé asociace. Příkladem je klub na Severní Moravě, který během čtyř měsíců získal čtyřicet členů. Kluby jsou pro nás klíčové,“ uvedl prezident České manažerské asociace. Ta si letos připomíná 30 let od svého založení.

Asociace křtila knihu Návrat k prosperity

V souvislosti s oslavami vydala a pokřtila ČMA také knihu Návrat k prosperitě, která je unikátním souborem textů čtyř desítek renomovaných autorů. Reaguje na aktuální důsledky koronavirové pandemie, ale hlavně, autoři v ní představují návrhy na cesty dosažení prosperity naší země v turbulentně měnícím se světě.

Křest proběhl včera v Českém institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT v Praze, jehož vědecký ředitel prof. Vladimír Mařík je jedním z autorů, a to za přítomnosti dalších přispěvatelů a desítek členů asociace a hostů.

„Oslovili jsme přední manažerské a podnikatelské osobnosti, aby představili svou reflexi na to, co se děje, jaký svět je teď, jaký bude a co tvoří potenciál k tomu, aby byl lepší,“ uvedl při setkání Vadim Petrov, předseda Redakční rady, také autor.

Křtu se zúčastnili další tvůrci knihy, členové České manažerské asociace, Tomáš Vala, generální ředitel společnosti SIKO, Olga Kupec, majitelka společnosti Abydos, Adam Liška, výrobní ředitel a prokurista Bekaert Petrovice, Tomáš Macků, ředitel vnějších vztahů výzkumné agentury IPSOS a bývalí prezidenti ČMA Pavel Kafka a Peter Choulík, výkonný ředitel ČMA Ivo Gajdoš a mluvčí asociace Milan Mostýn. Anotaci knihy Návrat k prosperitě najdete na webové stránce asociace.

Videorozhovor o prioritách nového prezidenta ČMA Petra Kazíka

Redakčně zpracováno z tiskových materiálů ČMA

• Teritorium: Česká republika
• Oblasti podnikání: Management

Doporučujeme