Česká oficiální účast na veletrhu EUROGUSS 2022 v Norimberku představila deset českých firem

Veletrh oborově zaměřený na lití pod tlakem a související průmyslová odvětví se konal ve dnech 8. až 10. června 2022 v německém Norimberku.

Za podpory ministerstva průmyslu a obchodu se veletrhu Euroguss 2022 zúčastnilo celkem 10 českých firem.

Účast českých firem na veletrhu v Německu | Foto: MPO

V Norimberku se prezentovalo celkem 641 vystavovatelů. Společná expozice české oficiální účasti s deseti firmami byla umístěna na ploše 117 m2. Z vystavujících zahraničních zemí měla opět největší zastoupení Itálie, za ní následovalo Turecko, Španělsko, Rakousko a také Česká republika či Slovinsko.

Tento rok navštívilo veletrh na 10 707 platících odborníků z 61 zemí světa z oblasti zpracování kovů, oborů strojírenství, ale také stavebnictví či automobilového průmyslu. Kromě inovativních produktů pro tlakové lití, nových strojů a systémů, procesů a vývoje ve výrobě nástrojů a forem si mohli návštěvníci na vlastní kůži vyzkoušet i doprovodné technologie.

„Oceňujeme, že i v době, ve které je organizace hromadných akcí komplikovaná, se mohl veletrh uskutečnit. Před samotným veletrhem jsme kontaktovali naše obchodní partnery a oslovovali naše potenciální zákazníky, což se ukázalo jako zásadní. I proto vnímáme veletrh Euroguss 2022, který nám přinesl mnoho nových kontaktů a byl naplněn novými setkáními, jako úspěšný. Věříme, že alespoň část získaných kontaktů proměníme v nové obchodní příležitosti,“ říká za společnost Beneš a Lát Petra Pavlištová.

Digitrony slaví comeback. Český startup uspěl s technickou stavebnicí

„Letošní Euroguss byl velice úspěšný. Navázali jsme nové kontakty, zároveň jsme se setkali s dlouholetými obchodními partnery. Oceňujeme i zázemí včetně obsluhy, které bylo na výborné úrovni, což zpříjemňovalo jednání s našimi obchodními partnery,“ říká za společnost HYDAC Miloslav Mares.

„Firma TOKOZ se veletrhu zúčastnila již počtvrté v řadě. Řadíme se tak tedy mezi stálé vystavovatele, kdy rádi využijeme možnosti k prezentaci naší firmy na důležitém slévárenském veletrhu a příležitosti k získání nových kontaktů a k setkání s našimi stávajícími obchodními partnery. Účast na letošním veletrhu hodnotíme velmi pozitivně a rádi se zúčastníme dalšího ročníku v roce 2024,“ říká Radka Muchová.

• Teritorium: Evropa | Německo | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Průmysl

Doporučujeme