Česká republika se představila na největším turistickém veletrhu v Latinské Americe

Česká republika se prostřednictvím národního stánku zúčastnila Mezinárodního veletrhu cestovního ruchu FIT 2023. Veletrh se konal od 30. září do 4. října 2023 v Buenos Aires.

Argentinské akce se zúčastnilo více než 50 zemí světa. Jde o největší setkání turistického sektoru v Latinské Americe a jedno ze tří nejvýznamnějších na světě.

Ilustrační fotografie

Veletrh FIT 2023 trval cekem čtyři dny, dva dny byly určeny pro širokou veřejnost (B2C), další dva dny pro profesionály pohybující se v turistickém průmyslu (B2B). Veletrh FIT navštívilo celkem 127 500 účastníků, z toho téměř 40 000 osob pracujících v turistickém sektoru. Během akce byla navázána celá řadu kontaktů s předními argentinskými i světovými firmami, ale i s individuálními turisty.

ExportMag.cz: Olpran zkouší prorazit v Chile, z nějž roste ráj cyklistů

Druhý den veletrhu byli na stánku přítomni cestující influenceři Floxie a Rulo de Viaje, kteří díky projektu CzechTourism navštívili některé z ikonických destinací České republiky. Tito influenceři se podělili o své kulturní i gastronomické zážitky. Nechyběl ani znalostní kvíz, ve kterém mohli soutěžící vyhrát tematické suvenýry.

Kromě brožur s informacemi o ČR a jednotlivých regionech byly rozdávány typické české sladkosti i argentinské pivo s českou recepturou. Během akce mohla odborná i laická veřejnost zanechat vzkaz o cestování po ČR na interaktivní zdi.

Za agenturu CzechTourism se veletrhu zúčastnil ředitel pro Latinskou Ameriku Petr Lutter a ředitelka pro Argentinu Patricia Cmol. Za Velvyslanectví ČR v Buenos Aires se akce zúčastnil obchodní a ekonomický úsek ambasády.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Buenos Aires (Argentina). Autor: Radek Hovorka, diplomat.

• Teritorium: Amerika | Argentina | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Cestovní ruch, volný čas

Doporučujeme