Česká republika se představila v rámci turistické roadshow zemí V4 v Kazachstánu

V dnech 23. a 24. října 2019 se v Almaty a Nur-Sultanu uskutečnily prezentace a B2B workshopy centrál cestovního ruchu zemí Visegrádské čtyřky a firem zaměřených na oblast Leisure a Spa medical. Akci organizovaly zahraniční zastoupení slovenské agentury cestovního ruchu v Moskvě v rámci iniciativy Discover Central Europe a zúčastnily se jí desítky kazachstánských partnerů z oblasti cestovního ruchu.



V úvodním bloku roadshow turistických zastoupení a firem v Nur-Sultanu vystoupil český velvyslanec Rudolf Hykl jakožto představitel předsednické země V4. Ve svém proslovu uvedl rostoucí trend turistické výměny Kazachstánu se střední Evropou, zdůraznil současnou dobrou dostupnost regionu spojenou s nedávným otevřením přímých leteckých spojení z Prahy, Budapešti či Varšavy a též přírodní, historickou a kulturní atraktivitu všech čtyř zemí pro cestující z Kazachstánu.

Akce zaměřené na propagaci cestovního ruchu zemí V4, k nimž patří Česká republika, Slovensko, Polsko, Maďarsko, se zúčastnilo osm firem z oboru cestovního ruchu, především touroperátorů a lázeňských komplexů, v doprovodu představitelů z centrál cestovního ruchu všech čtyř středoevropských zemí. Za Českou republiku se zúčastnil ředitel zahraničního zastoupení CzechTourism v Jekatěrinburgu Roman Procházka, který má v působnosti i střední Asii, a tři české firmy – Lázně Teplice v Čechách, touroperátor „Terma Travel“ a touroperátor „iTravex“.

Zájem o cestování do České republiky v posledních letech razantně roste. V minulém roce Velvyslanectví ČR v Nur-Sultanu vydalo přes 17 tisíc krátkodobých schengenských víz, v letošním roce očekává přes 21 tisíc víz. Atraktivita ČR je spojena nejen s oblíbeností země jakožto turistické destinace, ale též jako žádaného vzdělávacího centra kazachstánských vysokoškolských studentů.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Nur-Sultanu (Kazachstán). Autorka: Olga Kalinová.

• Teritorium: Asie | Kazachstán | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme