Česká republika se prezentovala ve Francii na prestižním obranném veletrhu EUROSATORY

V Paříži se po čtyřech letech konala ve dnech od 13. do 17. června 2022 světová přehlídka obranného a bezpečnostního průmyslu EUROSATORY.

Veletrh propojuje každé dva roky nejvýznamnější aktéry pozemní a vzdušné obrany a představuje platformu nejen pro rozvoj obchodních vztahů a vyhledávání nových obchodních příležitostí a networking, ale také pro prezentaci novinek, inovací a průlomových technologií ve vojenském vybavení.

Ilustrační fotografie

Doprovodný program veletrhu nabízí širokou škálu odborných akcí a konferencí, prezentací výrobců a technických demonstrací jejich produktů a řešení.

Český obranný a bezpečnostní průmysl se i díky podpoře ministerstev obrany, průmyslu a obchodu a zahraničních věcí České republiky na letošním ročníku představil na společných expozicích i individuálních komerčních pavilonech a stáncích o celkové rekordní rozloze 1 200 m2.

Českou oficiální delegaci na veletrhu vedl náměstek ministryně obrany pro průmyslovou spolupráci Tomáš Kopečný, který spolu s velvyslancem České republiky ve Francii, Michalem Fleischmannem a prezidentem Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiřím Hynkem 13. června 2022 slavnostně otevřel českou expozici.

Digitrony slaví comeback. Český startup uspěl s technickou stavebnicí

Delegace následně pokřtila na společném pavilonu holdingu Czechoslovak group a Tatra Trucks další přírůstek do portfolia moderních samohybných houfnic společnosti Excalibur Army s názvem Morana, která zde měla svou světovou premiéru.

Na pavilonu české Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu, který finančně podpořilo Ministerstvo obrany České republiky s využitím nástroje projektů ekonomické diplomacie PROPED ve spolupráci s Velvyslanectvím České republiky v Paříži se prezentovalo šest subjektů: AVEC-CHEM, MEOPTA SYSTEMS, PBS GROUP, QUITTNER & SHIMEK, STV GROUP a Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu.

Otázka obrany a bezpečnosti nabývá v současném mezinárodním kontextu zvláštního významu. Přehlídky typu EUROSATORY umožňují prezentovat schopnosti a průmyslové kapacity jednotlivých zemí, navazovat další partnerství a podpořit získávání nových příležitostí pro český obranný průmysl zapojit se do mezinárodních projektů obranně-průmyslové spolupráce.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Paříži (Francie).

• Teritorium: Evropa | Francie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Obranný průmysl

Doporučujeme