Česká společnost obnovuje svoje působení na tureckém trhu

Milevská ZVVZ Group v minulosti dodávala techniku na velké turecké tepelné elektrárny Soma, Afsin Elbistan či Yunus Emre, nicméně tyto zakázky byly dokončeny před deseti lety.

Na zmíněné úspěchy společnost navázala až v průběhu tohoto podzimu, kdy podepsala několik kontraktů na dodávky důlních ventilátorů pro významnou tureckou společnost ALA Grup v hodnotě 15 mil. CZK.

Ilustrační fotografie

Jihočeská společnost ZVVZ, mezi jejíž hlavní produkty patří zejména ventilátory pro různá průmyslová odvětví, elektrické odlučovače a látkové filtry pro odlučování a filtraci tuhých znečišťujících látek průmyslových provozů, ale také dodávky komponent pro jadernou energetiku, sila a cisterny či zakázková výroba, se po několikaleté odmlce opětovně prosazuje na tureckém trhu. 

Dodané ventilátory, jež budou sloužit pro doly v provinciích Edirne a Zonguldak, jsou tak potvrzením funkčnosti společností nastavené strategie, v rámci které se její vedení na tureckém trhu rozhodlo koncentrovat především na ventilátory, elektrické odlučovače a látkové filtry.

Česká firma uspěla v Turecku s dodávkami pro plynovody

Dle obchodního zástupce společnosti zodpovědného za turecký trh, Tomáše Gasparoviče, společnost v zemi spatřuje velký potenciál zejména v dodávkách do dolů, elektráren, cementáren a oceláren. ZVVZ dále jako velice přínosné hodnotí svoji účast na vládních misích, jakou byla tento rok např. cesta ministra Síkely spojená s business fóry v Ankaře i Istanbulu či oficiálních účastech na významných veletrzích v zemi (Mining Türkiye).

Participací na těchto akcích, organizovaných ať už Velvyslanectvím ČR v Ankaře či zastoupením CzechTrade v Istanbulu se společnosti podařilo zhodnotit mnohaleté zkušenosti svého obchodního zástupce na tureckém trhu. Dlouholetá spolupráce ZVVZ s českými obchodními zastoupeními v Turecku tak přináší hmatatelné výsledky.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Ankaře (Turecko). Autor: Pavel Daněk, ekonomický diplomat.

• Teritorium: Asie | Turecko | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Obchod

Doporučujeme