Česká společnost pro jakost spustila nový projekt on-line vzdělávání

Jedním z pilířů aktivit České společnosti pro jakost (ČSJ) je poskytovat vzdělávání a přinášet novinky z oblasti kvality a dalších souvisejících oborů. Česká společnost pro jakost přichází s dlouho připravovanou, a současným děním urychlenou, novinkou, kterou je projekt on-line vzdělávání. Kromě standardně nabízených prezenčních kurzů jsou pro zájemce dostupné ty v podobě on-line kurzů a webinářů.

„Do této oblasti jsme se rozhodli vstoupit bez ohledu na momentální situaci, nicméně nutnost zachovat výuku a nabídnout našim zákazníkům služby, o které momentálně stojí, vše jen urychlila,“ říká Ing. Ondřej Hykš, ředitel vzdělávání ČSJ.

Kompletní přehled kurzů lze nalézt na stránkách České společnosti pro jakost.

Kurzy ČSJ jsou z velké části zaměřeny na automobilový průmysl, jinými slovy ČSJ obsluhuje velkou část dodavatelů, kteří se účastní dodavatelského řetězce nebo přímo v oblasti automotive působí. V tomto za normálních okolností exponovaném oboru rozhodují čas a náklady. Všechny tyto aspekty a především současná situace spojená s pandemií onemocnění COVID-19 nutí společnosti pružně reagovat na aktuální podmínky na trhu.

„Součástí letošních akčních plánů bylo spustit on-line platformu, která umožní absolvovat naše kurzy a semináře bez nutnosti jezdit do našich školicích středisek. Pro firmy, které vysílají účastníky za vzdělávacími aktivitami, je to významná úspora, protože odpadají náklady spojené s cestováním. Nikoho však ani ve snu nenapadlo, že již v průběhu dubna otevřeme první lekce a projekt dostane funkční obrysy i obsah během tak krátké doby,“ říká výkonný ředitel České společnosti pro jakost Ing. Petr Koten.

Nabídka kurzů se i nadále rozrůstá. Informace o těch aktuálních lze nalézt na webových stránkách České společnosti pro jakost. Každý z účastníků kurzů obdrží jedinečný přístup pro připojení. Vše se dá snadno zvládnout z domova nebo z kanceláře. Stačí jen počítač a připojení k internetu.

„Pracujeme na možnosti rozšířit naše on-line služby o možnost provádění zkoušek v rámci personálních certifikací. Naším cílem je vytvořenou on-line platformu ČSJ dále strukturovat, doplňovat a rozvíjet. Současný stav vnímáme jako příležitost k zavádění moderních, efektivních, a inovativních trendů v našem systému vzdělávání,“ dodává k celému projektu předsedkyně ČSJ Ing. Elena Stibůrková. 

Aktuální nabídka on-line kurzů ČSJ je zaměřena a určena především zákazníkům z oblasti automobilového průmyslu. Kurzy jsou tematicky zaměřené na následující témata: specifické požadavky zákazníků v automobilovém průmyslu, normy ISO 9001 a IATF 16949, audity, metodiku FMEA, osvědčené postupy při rychlé změně výroby, bezpečnost produktu a speciální procesy CQI. 

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme