Festival přilákal více než 19 tisíc návštěvníků, kteří si přišli vychutnat to nejlepší z emirátské gastronomické scény, a došlo i k navýšení plochy eventu oproti minulému ročníku.
Festival byl unikátní nejen díky špičkovým restauracím a slavným šéfkuchařům, jako byli Gino D’Acampo, Matt Preston nebo Jenny Morris, ale také tím, že představoval nové značky ze světa potravinářství a nápojů.
ExportMag.cz: Výrobce tradiční slivovice ze Zlínska oslavil 100 let a začíná prodávat i do zahraničí
Speciální část s názvem Wine Corner byla věnovaná vínům, přičemž největší prostor zde měla prezentace českých vín Czechia Unkorked, což návštěvníkům nabídlo jedinečný zážitek a možnost objevovat nové chutě. K tomu patřil taky stan Wine Academy, kde zástupci jednotlivých vinařství a distributorů prezentovali svá vína.
Masterclass na vína z Moravy a Čech prezentoval osobně zemědělský diplomat Lukáš Zamrzla. Prezentace vín byla možná díky projektu na podporu ekonomické diplomacie PROPED.
Kromě degustací nabízely restaurace i interaktivní workshop, praktické lekce vaření a hudební zóny s DJ či živými kapelami vytvořily slavnostní atmosféru. Festival také kladl důraz na udržitelnost a zaměřil se na snižování potravinového odpadu.
Celkově byl letošní Taste of Abu Dhabi víc než jen gastronomickou událostí. Kombinace špičkových restaurací, nových alkoholových značek, prezentace českých vín, zábavy pro rodiny a ekologického poselství činila festival unikátním a nezapomenutelným zážitkem pro všechny návštěvníky.
