Zdroj: CzechTrade

České biotech společnosti se prezentovaly v Japonsku

Čtveřice českých firem se v polovině října zúčastnila prestižního veletrhu Bio Japan v Jokohamě a učinila zásadní krok pro další rozvoj na trhu.

Kvalitní výzkumná infrastruktura, silné domácí farmaceutické společnosti (Takeda, Daiichi Sankyo, Astellas) investující do dalšího vývoje a štědrá vládní podpora. To vše tvoří pevné základy japonského trhu s biotechnologiemi.

Ilustrační fotografie

Co do velikosti se jedná o třetí největší světový trh; poslední veřejně dostupná data z roku 2021 hodnotu trhu vyčíslila na 44,1 mld. dolarů. Růst je v posledních letech navíc posílen aktivitou na startupové scéně, kde se začínající firmy snaží prorazit se svými inovacemi v širokém spektru oblastí od genové editace a buněčných terapií po diagnostiku a prevenci. Ostatně predikce z roku 2021 předpovídala až 6,7% meziroční růst po zbytek dekády.

ExportMag.cz: V Německu zaujala hra pro nevidomé, ti se podílejí i na jejím vývoji

Tradiční veletrh Bio Japan, jehož první ročník se uskutečnil již v roce 1986, je ideální platformou nejen pro navázaní kontaktů v oboru, ale i příležitostí, jak zaujmout investory. S cílem prezentovat se na japonském trhu se letošního ročníku, jež proběhl mezi 11. až 13. říjnem, zúčastnila i čtveřice českých firem – APIGENEX s.r.o., Santiago lab, IOCB Tech a Hubu Tech4Life. A to vše v rámci českého národního stánku, jenž CzechTrade připravil ve spolupráci s Velvyslanectvím České republiky v Tokiu a agenturou CzechInvest.

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře agentur CzechTrade a CzechInvest Japonsko.
Zdroj: jcd-expo.jp

• Teritorium: Asie | Japonsko | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Biotechnologie | Zdravotnická technika

Doporučujeme