Zdroj: CzechTrade

České firmě Technistone se v Mexiku daří již několik let

Technistone, úspěšný český výrobce technického kamene, se na Mexiko zaměřuje již více než 10 let. Na začátku srpna přijel do této latinskoamerické země Martin Zajíček, exportní manažer české společnosti.

Česká společnost Technistone již více než 30 let vyniká ve výrobě a prodeji technického kamene, který se používá především jako kuchyňská či koupelnová deska. Jejich výrobky se prodávají v 70 zemích světa.

Ilustrační fotografie

Technistone dbá na udržitelnost a životní prostředí, o čemž svědčí i fakt, že některé řady produktů obsahují 20, 30, 40 nebo dokonce 70 % recyklovaných surovin. Produkty Technistone mimo jiné splňují nejpřísnější standard Red List Free a neobsahují tedy žádné látky s prokázaným negativním vlivem na životní prostředí.

ExportMag.cz: Kostarika vstoupila mezi nejvyspělejší země. Nesrazil ji ani obří útok ruských hackerů

V roce 2019 se stal Technistone součástí americké společnosti Wilsonart Engineered Surfaces, čímž se firmě otevřely dveře nejen na trh Spojených států amerických. Jednalo se tehdy o jednu z největších transakcí roku v celé České republice. Díky americkému partnerovi se české firmě daří proniknout i do Mexika. Mimo to zde mají i další distributory, kteří produkty české společnosti nabízí.

Martin Zajíček, exportní manažer Technistone, při své srpnové cestě do Mexika navštívil také kanceláře CzechTrade Mexiko sídlící v hlavním městě. Hovořili jsme o úspěších firmy v Mexiku a také vyvezených produktech například do Guatemaly, Panamy či Dominikánské republiky.

Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Mexiko.

• Teritorium: Amerika | Mexiko | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Stavebnictví a stavební materiály

Doporučujeme