České firmy mají možnost účastnit se veletrhu Eco Expo Asia 2020 v Hongkongu

Situace s pandemií covid-19 se v Hongkongu stabilizovala. Celkem bylo hlášeno 1056 nakažených, vyléčeno je již 1024 lidí a za posledních 28 dní země registruje jen 30 nových případů. Přestože hranice jsou ještě pro cizince uzavřeny, Hongkong už nyní plánuje veletržní akce, které byly od února do května 2020 zrušeny či přesunuty.

První akcí je od 25. července 2020 „megaveletrh“ zahrnující komodity zrušených veletrhů od textilu po elektroniku. Další veletržní akcí bude biotechnologický veletrh a konference BIOHK 2020 od 19. srpna 2020 nebo Hong Kong International Wine&Spirits Fair od 7. listopadu 2020.

Podle plánu se uskuteční i pravidelný ekologický veletrh ECO Expo Asia 2020. Již 15. ročník proběhne od 28. do 30. října 2020 na výstavišti AsiaWorld poblíž mezinárodního letiště na ostrově Lantau. Motto letošního ročníku zní „Green Innovation for a Circular Economy“.

Místní vláda v tomto a příštím roce podporuje zahraniční účastníky veletrhů a výstav jednorázovým příspěvkem až do výše 10 tis. HKD (32 700 Kč), letošní účast českých firem na ECO Expo tedy může proběhnout podle následujících scénářů:

Účast v rámci české expozice o ploše 18 m2 i více, organizovaná Generálním konzulátem v Hongkongu, který připraví návrh projektu ekonomické diplomacie. V této variantě si české firmy budou hradit jen vlastní cestovní náklady (doprava, ubytování, stravování). Pronájem stánku bude uhrazen z projektu ekonomické diplomacie financovaného Ministerstvem zahraničních věcí ČR (za předpokladu, že projekt bude schválen, což vyžaduje účast minimálně 3 českých subjektů).

Samostatná účast české firmy, kdy při pronájmu stánku o ploše 9 m2 česká firma uhradí po odečtení vládního příspěvku 10 tis. HKD dodatečných 12 380 HKD + cestovní náklady.

Na veletrhu se sejdou podnikatelé, zástupci akademického sféry i experti, aby si vyměnili zkušenosti, diskutovali o nejnovějších inovacích a problémech souvisejících s životním prostředním a současnou situací. Veletrh je příležitostí pro rozšíření podnikatelských kontaktů a vyhledání nových obchodních partnerů.

Zájemci o účast se mohou obrátit na GK v Hongkongu, který připraví českou expozici doplněnou semináři a matchmakingem firem, e-mail: hongkong@embassy.mzv.cz, commerce_hongkong@mzv.cz, případně milan_vagner@mzv.cz.

Informace poskytnuta Generálním konzulátem České republiky v Hongkongu (Čína).

• Teritorium: Hongkong
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Voda, odpady a životní prostředí

Doporučujeme