České firmy opět představily své produkty na veletrhu Intersec 2023 v Dubaji

Letošního 24. ročníku bezpečnostního veletrhu, který se konal na výstavišti Dubai International Convention & Exhibition Centre ve dnech 17. – 19. ledna 2023, se za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu představilo sedm českých vystavovatelů.

Prezentovali se zástupci firem DOBRÁ AGENTURA, s. r. o., DOVERVILLE, s.r.o., Gina Software s.r.o., Holík International s.r.o., Jalud Embedded s.r.o., Pavliš a Hartmann s. r. o., SCANLOCK CZ, s r. o. Letos veletrhu Intersec zúčastnilo přes tisíc vystavovatelů ze 120 zemí světa a návštěvnost překročila 30 tisíc lidí.

Ilustrační fotografie

První den veletrhu proběhlo na expozici o výměře 72 m2 oficiální otevření expozice za přítomnosti velvyslance České republiky v Abú Dhabí Jiřího Slavíka, ekonomického rady Michala Floruse, ředitele ZK CzechTrade v Dubaji Vladislava Polácha a delegované zástupkyně ČKBS a AGA Veroniky Fáberové. Úvodního slova se ujal projektový manažer MPO Libor Kubelka.

Druhý den veletrhu proběhl na expozici raut pro vystavovatele a pozvané obchodní partnery, mezi kterými byla i zástupkyně vládní organizace Security Industry Regulatory Agency v UAE (SIRA) a Security Professional Assotiation Liz Jalal.

V Jordánsku Češi uspěli se sklem, voňavkami i fotovoltaikou

„Jménem plzeňské společnosti JALUD Embedded bych tímto chtěla poděkovat MPO a Czech Trade za skvělou organizaci českého stánku na veletrhu Intersec 2023 v Dubaji. Pro JALUD Embedded to byla premiéra a příležitost najít perspektivní partnery v tomto regionu. Ohlas na náš produkt zaměřený na bezpečnost, detektor nebezpečných zvukových událostí SED, byl velmi pozitivní a podařilo se navázat kontakt s několika potenciálními partnery. Teď nás čeká spousta práce, abychom dokázali tyto první kontakty proměnit v úspěšné projekty,“ uvedla Aurora Pontigo Arestizábal, Business Developer, Jalud Embedded.

„Výstava INTERSEC se postupně stává světovým výstavním lídrem v oblasti bezpečnostního průmyslu. Proto účast na veletrhu chápeme nejen jako pomoc v rámci lokálního trhu, ale účast na něm je příležitost se setkat se svými obchodními partnery téměř z celého světa. Děkujeme tímto MPO a CzechTrade za skvěle zorganizovanou prezentaci České republiky a za příležitost prohloubit stávající a získat nové obchodní kontakty nejen v regionu MENA,“ říká Ondřej Maňas, obchodní ředitel společnosti SCANLOCK CZ.

„Doverville se veletrhu zúčastnila již potřetí, dvakrát jako vystavovatel. Je to skvělá možnost, jak prezentovat své produkty a služby na nových východních trzích. Je důležité, že se to děje za podpory České republiky, resp. MPO, CzechInvestu a české ambasády v Abú Dhabí. Chtěla bych za tuto možnost poděkovat. Podařilo se nám zde navázat i dobrou spolupráci s místní bezpečnostní asociací Security Professional Assotiation, která je zde zřízena státní regulatorní bezpečnostní autoritou. Asociaci zastoupila paní Liz Jajal. Dále se nám podařilo navázat spolupráci s odborným časopisem SECURITY Middle East, který nyní můžeme v elektronické verzi distribuovat mezi naše členy,“ vyjmenovává Veronika Fáberová, členka bezpečnostních asociací AGA a ČKBS.

Ilustrační fotografie

„Firma Holík International velmi váží opětovné možnosti prezentace svých produktů při příležitosti 24. ročníku veletrhu Intersec Dubai 2023. Cítíme důležitost účastnit se veletrhů v této destinaci. Oproti předešlým ročníkům jsme vnímali mnohem vyšší návštěvnost a zájem ze strany našich stávajících zákazníků. Tyto vztahy se nám daří úspěšně rozvíjet. Podařilo se nám oslovit nové distributory a také koncových uživatelů (hasičů a záchranářů), tyto zkušenosti jsou přínosem pro celý Holík tým. Děkujeme za výborné zázemí, servis a samozřejmě milou společnost všech spoluvystavujících českých firem. Těšíme se na příště,“ dodávají Iva Šeligová a Marek Štefan, Sales Representative Holík International.

„Pro firmu DOBRÁ AGENTURA se účast na české expozici v rámci veletrhu INTERSEC již stala milou tradicí s významným obchodním přínosem. Děkujeme MPO ČR za podporu českého exportu i za to, že jsme opět mohli být součástí důstojné národní expozice, v rámci ní prezentovat naše produkty a služby. Díky skvělé organizaci a poskytnutému zázemí realizační firmy MAEP jsme se mohli plně soustředit na návštěvníky, kterých bylo i letos hodně. Těšíme se na další ročníky,“ říká Karel Pohanka, Key Account Manager DOBRÁ AGENTURA.

„Za iniciátora české oficiální účasti na veletrhu – Český klub bezpečnostních služeb, z.s. velmi děkuji za tuto formu podpory českého exportu ze strany MPO ČR. Soudě podle velké návštěvnosti jednotlivých expozic firem v rámci národní expozice, jsou produkty a služby českého security byznysu zajímavé a obstojí i vedle silné zahraniční konkurence. Velké poděkování patří i realizační firmě MAEP, která předvedla, jako již tradičně, profesionální výkon, kdy o vše bylo postaráno do detailů. Věříme, že i v dalších letech bude tato podpora českého obchodu ve světě zachována. Všem firmám, které se zúčastnily, přeji, aby získané kontakty přinesly své obchodní ovoce,“ uzavírá Miroslava Pohanková, 1. viceprezidentka Českého klubu bezpečnostních služeb z.s.

• Oblasti podnikání: Obranný průmysl

Doporučujeme