Zdroj: CzechTrade

České firmy se opět představily na veletrhu XR Fair Tokyo

Již potřetí v řadě se české firmy prezentovaly na nejvýznamnější regionální B2B akce v oblasti virtuální, rozšířené a smíšené reality v Japonsku.

Třetí ročník veletrhu XR Fair Tokyo proběhl mezi 28. až 30. červnem paralelně s akcí Content Tokyo a i letošní iterace byla nadále skvělou příležitostí, jak japonským a zahraničním partnerům představit nejnovější služby a technologie pro průmysl a výrobu, zábavu či marketing. Letošní ročník byl navíc rekordní co do návštěvnosti, neboť na tokijské výstaviště Tokyo Big Sight během tří dnů konání akce si našlo cestu 47 092 návštěvníků.

Ilustrační fotografie

Český národní stánek, jenž byl jednou ze tří oficiálních zahraničních účastí, byl stejně jako v předchozích letech uspořádán díky spolupráci agentur CzechTrade, CzechInvest a Ministerstva zahraničních věcí v rámci projektu ekonomické diplomacie PROPED.

Prezentace se letos zúčastnila pětice firem – BotFactory, DIVR Labs, Pocket Virtuality, Space Makers a VRgineers. Většina z nich již ve spolupráci se svým lokálním japonským partnerem.

V návaznosti na účast českých firem na veletrhu se dále na Velvyslanectví ČR v Tokiu konal 28. června 2023 Czech XR Evening pro 50 hostů. Večerní networking byl zahájen prezentací o stavu českého trhu s XR technologiemi a detailním představením produktů a technologií vystavujících firem. Během věčera měly české firmy příležitost setkat se se svými potenciálními japonskými partnery a probrat možnou spolupráci i mimo prostory výstaviště.

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře agentur CzechTrade a CzechInvest Japonsko.
Zdroj: XR FAIR Tokyo

• Teritorium: Asie | Japonsko | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Kreativní průmysly | Software a ICT služby

Doporučujeme