České firmy se po roce opět prezentovaly na japonském veletrhu virtuální reality

Ve dnech od 29. června do 1. července 2022 se na tokijském výstavišti Tokyo Big Sight konal druhý ročník veletrhu virtuální, rozšířené a smíšené reality XR Fair (dříve VR/AR/MR World).

Stejně jako v předešlém roce na něm nechyběl český stánek spoluorganizovaný Velvyslanectvím ČR v Tokiu a agenturou CzechInvest v rámci projektu ekonomické diplomacie (PROPED).

Ilustrační fotografie

Stánek oficiálně otevřela zástupkyně velvyslance ČR v Japonsku paní Vladimíra Hirsh, která také pozdravila sedm přítomných českých firem, které prezentovaly v Japonsku svoje produkty z oblasti virtuální, rozšířené a smíšené reality. Jednalo se o: DIVR Labs, More.is.More, Ardyssey, Pocket Virtuality, VRgineers, FIT VUT Brno/AR Collaborative a Three Dragons/CLDXR®.

Návštěvníci na stánku mohli vyzkoušet vystavenou techniku a účastnit se virtuálních prohlídek. Unikátní řešení a služby od českých firem přilákaly řadu návštěvníků veletrhu z různých oborů. Oproti loňské hybridní expozici navíc mohli získat přímo u přítomných firemních zástupců podrobné informace.

Češi vybaví města budoucnosti chytrými stromy nebo multifunkčními lavičkami

Zvláště oceňované byly u českých produktů vysoká úroveň grafiky virtuální reality a uživatelská přívětivost. Mimo český stánek byla navíc vystavena aplikace ROUVY od české společnosti VirtualTrading jejím japonským partnerem growB marketing.

Letošní druhý roční XR Fair Tokyo navštívilo cca 45 000 návštěvníků a zúčastnilo se jej přes 950 vystavovatelů, z nichž 56 bylo ze zahraničí. Český stánek byl jedním ze tří přítomných oficiálních účastí, čímž potvrdil silnou pozici ČR v tomto odvětví, které je zvláště perspektivním v současnosti, kdy se masově vytváří a konzumuje digitální obsah.

To je mj. zapříčiněno i rozvojem 5G sítí a změnou chování spotřebitelů během koronavirové pandemie. Tyto trendy byly viditelné i na veletrhu, kde se vystavovaly nová technologická řešení související s produkcí obsahem, distribucí, licencí, brandingem, nebo marketingem ve VR/AR/MR.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Tokiu (Japonsko).

• Teritorium: Asie | Japonsko | Zahraničí

Doporučujeme