České firmy se představily na Paris Space Week 2022 ve Francii

Paris Space Week je přední mezinárodní B2B akcí, na které se potkávají aktéři leteckého a kosmického průmyslu všeho druhu – kosmické agentury, velké skupiny, malé a střední firmy, start-upy a investoři.

Během dvou dnů 14. a 15. března 2022 na výstavišti Espace Champeret v Paříži měli účastníci možnost dozvědět se na odborných přednáškách a kulatých stolech o novinkách a aktuálních trendech v leteckém a kosmickém průmyslu a výzkumu a sjednat si obchodní jednání s partnery z řady zemí.

Ilustrační fotografie

Jednou z českých firem, které měly na letošním ročníku Paris Space Week svůj stánek je GroundCom.space – start-up, který získal podporu brněnské pobočky podnikatelského inkubátoru Evropské kosmické agentury ESA BIC. GroundCom.space se zaměřuje na malé satelity a jejich komunikací se Zemí a pracuje na vybudování celosvětové sítě pozemních stanic, které budou obsluhovat satelity jejích klientů.

Další zúčastněná česká firma Stratosyst s.r.o. působí v segmentu tzv. atmosférických satelitů a pseudosatelitů (HAPS – High Altitude Pseudo Satellite) operujících v nadmořských výškách kolem 20 kilometrů. Firma podpořená Technologickým centrem Akademie věd České republiky v jejím akceleračním programu BusinessRunway v roce 2018 vyhrála soutěž ESA o nejlepší aplikaci družicové navigace Galileo Masters v kategorii nejperspektivnější systém Galileo.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Paříži (Francie).

• Teritorium: Evropa | Francie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Letecký průmysl | Věda, výzkum a vývoj

Doporučujeme