České firmy se představily na veletrhu zdravotnické techniky v Kazachstánu

Čeští výrobci zdravotnického zařízení se ve dnech od 17. do 19. května 2023 zúčastnili mezinárodního veletrhu zdravotní techniky KIHE, který probíhá každoročně ve městě Almaty.

Český zdravotnický sektor reprezentovaly firmy ProSpon, spol. s r.o., ZPT Vigantice spol. s r.o., PURUS PRO s.r.o., CODACO ELECTRONIC s.r.o. a MEDIATRADE s.r.o. Akce byla zorganizována agenturou CzechTrade v rámci dotačního programu NOVUUM KET. Činnost českého pavilonu zahájil dne 17. 5. 2023 velvyslanec ČR v Kazachstánu Rudolf Hykl.

Ilustrační fotografie

Čeští výrobci představili v Kazachstánu širokou škálu technologií a výrobků, kterými sektor českého zdravotnictví disponuje. Jedná se o výrobce ortopedických a traumatologických implantátů ProSpon, moderních komunikačních a signalizačních systémů ZPT Vigantice, projektování, výstavbu operačních sálů a čistých prostor, dveří nebo VZT mřížek firmou PURUS PRO, komunikačních a řídicích systémů společností CODACO ELECTRONIC a kardiostimulátorů firmou MEDIATRADE. Řada z těchto společností je na kazachstánském trhu dlouhodobě přítomna a veletrhu KIHE se pravidelně účastní.

ExportMag.cz: V Německu zaujala hra pro nevidomé, ti se podílejí i na jejím vývoji

Český stát aktivity firem podporuje jak prostřednictvím programů agentury CzechTrade, jehož realizace se v letošním roce ujala společnost MAEP s.r.o., nebo též prostřednictvím oficiální účasti podporované Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, jak tomu bylo v roce 2022.

Velvyslanec ČR Rudolf Hykl přítomné zástupce českých firem informoval o proběhlých a připravovaných návštěvách vládních představitelů ČR v Kazachstánu v letošním roce, kde podpora obchodně ekonomických zájmů ČR je vždy klíčovým bodem jejich jednání.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Astaně (Kazachstán).

• Teritorium: Asie | Kazachstán | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Zdravotnická technika

Doporučujeme