České firmy se představily v brazilském regionu Mato Grosso

Velvyslanectví České republiky v Brasílii uspořádalo prezentaci obchodních příležitostí a českých firem v instituci Průmyslová federace státu Mato Grosso – FIEMT.

Akce se zaměřila na perspektivní obory jako zdravotnictví, chytré technologie v zemědělství, management vody a odpadů, chemická, radiologická a biologická ochrana a inovativní technologie v mediální oblasti.

Ilustrační fotografie

Velvyslankyni České republiky v Brazílii přijal dne 20. září 2023 úřadující prezident Průmyslové federace státu Mato Grosso. Návštěva byla součástí oficiální cesty české titulářky do brazilského státu Mato Grosso a zaměřila se na prezentaci perspektivních oborů pro budoucí možnou spolupráci.

Stát Mato Grosso je jedním z nejrychleji se rozvíjejících států Brazílie a jeho ekonomika je založena převážně na zemědělské produkci (sója, kukuřice, sezam, bavlna), která směřuje na zahraniční trhy. Zvyšování produkce rozšiřováním osevních ploch velmi brzy dosáhne svých limitů a vláda proto hledá způsoby, jak zemědělskou výrobu zefektivnit zaváděním inovativních řešení.

ExportMag.cz: Ve světě vznikne síť ekologických učeben Archimedes s českými technologiemi

Chytré technologie českých firem proto pro tento brazilský stát představují vítané řešení. Na tato řešení při optimalizaci vody se zaměřil i česko-brazilský seminář, který zorganizovalo Velvyslanectví Česka ve spolupráci s Národním institutem pro výzkum Pantanalu (INPP) a Českou zemědělskou univerzitou rovněž 20. září. V další fázi by se v Mato Grosso mohly představit konkrétní české firmy, které splňují požadavky brazilských farmářů. 

Jednání na FIEMT byla přítomna také ředitelka české společnosti R2B2, která rozvíjí své aktivity v oblasti programovaných médií, honorární konzul ČR a zástupce českých firem Ego Zlín, Oritest a Avec. Katalogově se rovněž prezentovala společnost Hutira, nabízející řešení v oblasti managementu vody a odpadů. 

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Brasílii (Brazílie).

• Teritorium: Amerika | Brazílie | Zahraničí

Doporučujeme