České firmy se prezentovaly na veletrhu cestovního ruchu IFTM Top Resa ve Francii

Mezinárodní veletrh cestovního ruchu IFTM Top Resa proběhl na pařížském výstavišti Paris Expo Porte de Versailles v termínu od 20. do 22. září 2022.

Díky projektu ekonomické diplomacie PROPED se na něm prezentovalo osm českých firem poskytujících služby v cestovním ruchu a dopravě.

Ilustrační foto

Top Resa je považována za nejprestižnější veletrh cestovního ruchu ve Francii, který se pyšní bohatou a dlouholetou tradicí. Setkávají se na něm odborníci z oblasti cestovního ruchu z řad tour operátorů, cestovních kanceláří, hoteliérů, dopravců a médií. Veletrh funguje jako mezinárodní platforma k získání nových kontaktů, k upevnění již probíhající spolupráce se stávajícími partnery a místem setkání s odborníky cestovního ruchu v celosvětovém měřítku.

Letošní česká účast na veletrhu Top Resa zvýšila šanci pro české firmy vstoupit do podvědomí aktérů cestovního ruchu jako atraktivní a bezpečné destinace s bohatou nabídkou turistických produktů.

Revoluce proti plastům. Startup Refork vyvinul rozložitelné příbory

Sektor cestovního ruchu patřil mezi nejzasaženější pandemií. Nyní na něj dopadají vysoké ceny energií, vysoká míra inflace a důsledky války na Ukrajině. Ministerstvo pro místní rozvoj ČR ve spolupráci s pařížským zastoupením agentury CzechTourism se proto rozhodli finančně podpořit účast českých subjektů nabízejících služby v oblasti cestovního ruchu na tomto prestižním B2B veletrhu.

Na společném stánku České republiky se prezentovaly společně s agenturou CzechTourism tyto společnosti: Airconsulting s.r.o., Avantgarde Prague, Crystal Travel, Czech Railways – České dráhy, Praha Tour s.r.o., Pragint, Smartwings Group Tchequie Tour.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Paříži (Francie).

• Teritorium: Evropa | Francie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Cestovní ruch, volný čas

Doporučujeme