České firmy se zúčastnily mezinárodního veletrhu TEHNIKA 2022 v Srbsku

Už 64. ročník mezinárodního veletrhu TEHNIKA (Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća) se konal v bělehradském výstavním centru Beogradski sajam ve dnech 24.–27. května 2022.

V současné době je tento veletrh označován za nejprestižnější specializovanou veletržní akci v regionu západního Balkánu a jako integrátor a pilíř regionální ekonomické spolupráce v oblasti strojírenství, technologie a inovací.

Ilustrační fotografie

Na letošním ročníku, pod heslem „Inovace před očima“, se představilo přes 500 vystavujících firem, vědeckých a vzdělávacích institucí, startupových a inovačních organizací. Téměř polovina z celkového počtu vystavovatelů pochází ze zahraničí. Na kolektivních výstavách se, vedle místních účastníků, představili například vystavovatelé z České republiky, Slovinska, Bosny a Hercegoviny, atd.

Českou republiku zastupovalo v pavilonu 3 výstaviště několik významných strojírenských a technických firem, např. AŽD Praha s.r.o. – výrobce sdělovací, zabezpečovací a signalizační techniky pro drážní dopravu; Strojimport a.s. – obchodní společnost v oblasti kovoobráběcích a tvářecích strojů; Anaj Czech, a.s. – výrobce speciálních nástrojů pro třískové obrábění ve strojírenství, atd.

Světelný tunel nebo les ze skla. Česká svítidla září za mořem i v Arábii

S představiteli českých společností se setkali v průběhu veletrhu zástupci velvyslanectví, kteří s účastníky individuálně hovořili o vystavovaných výrobcích, nabízeném výrobním programu, referencích, konkurenceschopnosti, kapacitních zdrojích, atd. Rovněž se zajímali o budoucí obchodní záměry a o projekty českých firem na srbském trhu.

U příležitosti české účasti na veletrhu Tehnika 2022 uspořádalo velvyslanectví ČR v Bělehradě v reprezentačních prostorách ambasády koktejl pro srbské obchodní partnery.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Bělehradě (Srbsko).

• Teritorium: Evropa | Srbsko | Zahraničí

Doporučujeme