České firmy se zúčastnily veletrhu CyberWeek a B2B fóra s izraelskými partnery

Dne 28. června 2022 proběhlo v prostorách Telavivské univerzity česko-izraelské podnikatelské fórum zaměřené na téma kybernetické bezpečnosti. Fórum bylo organizováno jako doprovodná akce 12. ročníku veletrhu CyberWeek.

Podnikatelská delegace pod záštitou Hospodářské komory ČR doprovázela do Izraele místopředsedu vlády pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj České republiky Ivana Bartoše, který v rámci této světově významné konference vystoupil s projevem na téma efektivní spolupráce v otázkách kybernetické bezpečnosti na státní úrovni.

Ilustrační fotografie

Podnikatelské fórum zahájil svým projevem velvyslanec ČR v Izraeli Martin Stropnický. Promluvil také prezident Česko-izraelské smíšené obchodní komory (ČISOK) Pavel Smutný a člen představenstva Izraelsko-české obchodní a průmyslové komory (ICCCI) Amir Kandell, který je rovněž předním izraelským odborníkem na kybernetickou bezpečnost a zabezpečení kritické infrastruktury.

Komora ICCCI byla rovněž oficiálním izraelským partnerem podnikatelského fóra. Krátce o svých aktivitách pohovořil také ředitel izraelské pobočky CzechTrade Silvestr Medviď. Na závěr se svou prezentací vystoupil zástupce přední izraelské cyber společnosti Cybereason, který poukázal na největší hrozby a typy útoků, kterým uživatelé v kyberprostoru v současnosti čelí.

Firma Altron dodává na Blízký východ odolné cloudové kontejnery

Na úvod B2B části fóra došlo k představení přítomných českých firem, jimiž byly PRK Partners s.r.o., SEFIRA, Revolgy Business Solutions a.s., Check Point Software Technologies, PHYSTER TECHNOLOGY, a.s., Springtide Ventures, Google Cloud, Becker a Poliakoff, s.r.o., Cyweta, CNS a.s., Creative Connections s.r.o. a Státní pokladna Centrum sdílených služeb.

Poté byl dán prostor českým a izraelským firmám vzájemně se seznámit a prodiskutovat své obchodní aktivity i potenciál pro vzájemnou spolupráci. Z izraelské strany byl o setkání s českými podnikateli velký zájem, o čemž svědčilo i naplnění místnosti na úroveň plné kapacity a živá diskuze mezi účastníky, která pokračovala až do stanoveného času ukončení této akce.

Mise českých firem do Izraele byla realizována v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie PROPED s finanční podporou Ministerstva zahraničních věcí ČR.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Tel Avivu (Izrael). Autorka: Nela Brádleová, obchodní specialistka.

• Teritorium: Asie | Izrael | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Bezpečnost | Software a ICT služby

Doporučujeme