České firmy si z veletrhu WETEX vezou poptávky za více než 170 milionů korun

České firmy měly letos možnost poprvé se účastnit v rámci české oficiální účasti mezinárodního veletrhu WETEX, který navrhla Česká vodárenská aliance výměnou za původně zařazený veletrh AquaTherm Kyjev na Ukrajině.

Veletrh WETEX se zaměřením na energetiku, vodohospodářství, inovace, technologie a životní prostředí proběhl v Dubaji ve Spojených arabských emirátech ve dnech 27.–29. září 2022.

Ilustrační fotografie

Na plochách o velikostech 36 m2 a 36 m2 prezentovaly své produkty za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky navrhující Česká vodárenská aliance a následujících šest českých firem: ART CARBON s.r.o., HP trend s.r.o., IN-EKO Team s.r.o., PRESSKAN system, a.s., VAPO, spol. s r.o. a WOMBAT, s.r.o.

V první den veletrhu navštívil českou expozici v rámci slavnostního zahájení velvyslanec ČR ve Spojených arabských emirátech Jiří Slavík a viceprezident CBC Ondřej Soška.

V průběhu veletrhu se uskutečnil workshop se všemi českými vystavovateli formou setkání na české expozici se zemědělským diplomatem Lukášem Zamrzlou a ředitelem ZK CzechTrade Vladislavem Poláchem.

Daniel Bouša, jednatel společnosti ART CARBON, která v rámci české oficiální účasti vystavovala poprvé, se k veletrhu vyjádřil takto: „O veletrhu Wetex jsme se dozvěděli od MPO, které nám nabídlo možnost se veletrhu účastnit s významnou finanční podporou. Jako začínající firmě z oblasti vodárenství se nám taková možnost velmi líbila, zejména protože se akce konala v oblasti, kde je dlouhodobý nedostatek vody. Měli jsme tak příležitost nasbírat řadu zajímavých kontaktů, které pro nás skýtají velký potenciál. Organizace českého stánku byla provedena nadmíru povedeně, velmi profesionálně. Zvláště jsme ocenili individuální přístup pořádající společnosti, která nám vyšla velmi vstříc.“.

Veletrh WETEX | Zdroj: MPO ČR

„V Dubaji jsme se setkali s řadou firem, ze kterých se stali naši potenciální obchodní partneři. Prostřednictvím B2B jsme na náš stánek pozvali zájemce i z jiných kontinentů než z Asie. Na veletrhu jsme si domluvili schůzku s obchodním partnerem, který za námi přijel do Česka na obchodní jednání už týden po veletrhu. Česká oficiální účast podpořená MPO přilákala pozornost i těch návštěvníků, kteří si s předstihem našli náš produkt a cíleně nás vyhledali. Přivezli jsme si, věříme, perspektivní poptávky a objektivně jsme rozšířili zahraniční klientelu,“ uvedla Lenka Gaciková, obchodní ředitelka společnosti HP trend.

Za společnost VAPO spol. s r.o., Tomáš Voborník, manažer exportu, řekl: „Naše společnost považuje Dubaj za jednu z bran na trhy Blízkého východu. Proto jsme neváhali s účastí na veletrhu WETEX, který naplnil naše očekávání. Podařilo se nám prohloubit znalosti místního trhu a navázat nové kontakty nejen z UAE, ale i okolních států. Věříme, že alespoň některé z nich se v blízké době přemění v obchodní partnerství. Děkujeme firmě MAEP, alianci CWA a MPO ČR za přípravu, významnou podporu a perfektní realizaci expozice.“

• Oblasti podnikání: Voda, odpady a životní prostředí

Doporučujeme