České firmy zamířily na Tchaj-wan

Ve dnech 3.–9. prosince 2019 zorganizovalo Technologické centrum AV ČR v rámci služeb Enterprise Europe Network misi českých firem z medicínského sektoru na Tchaj-wan, které se prezentovaly na společném stánku na veletrhu Healthcare EXPO. Tentokrát pro nás byl vyhrazen prostor o rozloze čtyř běžných stánků (36m2) v Nangang Exhibition Hall.

Veletrh Healthcare EXPO je společně s veletrhem MEDICAL považován za nejvýznamnější veletrh medicínského sektoru na Tchaj-wanu. Veletrhu se letos zúčastnilo 600 firem ze 17 zemí a navštívilo jej 173 tisíc návštěvníků. Podtitulem konference bylo „Where Technology and Healthcare Shape the Future“.

V rámci doprovodného programu proběhlo v horních patrech veletržního centra 12 konferencí, z nichž patrně nejvýznamnější byla „Med X Tech Summit Asia“, které se zúčastnilo 1200 návštěvníků. Tématem byla digitalizace zdravotnictví v Asii. Na veletrhu se prezentovalo mj. 28 průmyslových asociací a 52 nemocnic a zdravotnických ústavů.

Veletrh Healthcare EXPO byl přehlídkou nových technologií a přístupů v medicíně od protonového centra po individualizovanou léčbu a diagnostiku DNA.

Na stánku TC AV ČR se prezentovaly firmy Linet spol. s r.o., MEDIATRADE s.r.o. a GENERI BIOTECH s.r.o. a několik dalších bylo zastoupeno pracovníkem Technologického centra AV ČR, se specializací na tento sektor – např. FEL ČVUT zde prezentovala technologii HeRo (Health Robot).

Velký zájem by o externí kardiostimulátor firmy MEDIATRADE s.r.o., která i díky této akci rozšiřuje obchodní zastoupení do tohoto regionu.

Česká účast na veletrhu byla aktivně podporována taiwanskou vládní organizací Taipei Economic and Cultural Office Prague a naší partnerskou organizací mezinárodní sítě Enterprise Europe Network Taiwan – TAITRA.

Díky úspěšnosti českých firem na Taiwanu se pracovníci Technologického centra AV ČR rozhodli podílet i na dalším tamním veletrhu. Jedná se o 2020 Smart City Summit & Expo (SCSE). Hlavním heslem SCSE pro rok 2020 je „IoT oživuje inteligentní město“S tím, jak se technologie umělé inteligence (AI) vyvíjí, začínají pronikat i do oblasti vládního poskytování občanských služeb. Smart Cities nyní tedy vstupují do nové fáze Smart City 2.0 právě integrací IoT a AI technologií do služeb.

Na akci jsou vítány Start-upy, akcelerátory i přední společnosti v oboru. Informace poskytne také oficiální leták. V případě dotazů či zájmu o účast na této akci kontaktujte O. Šimka, e-mail: simek@tc.cz; tel.: 234 006 164.

• Teritorium: Tchaj-wan
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Zdravotnická technika

Doporučujeme