České inovativní firmy se představily ve Stockholmu

České inovativní firmy představily svá chytrá řešení v oblastech zelených technologií, e-mobility a vodíkových technologií ve dnech dne 2. a 3. května 2022 ve Stockholmu během „Czech Innovation Day“.

Během prvního dne dvoudenní podnikatelské mise českých inovativních firem proběhl byznys seminář, který v rámci své oficiální návštěvy ve Stockholmu zahájila předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová, která potvrdila zájem ČR na posilování spolupráce se Švédskem a budovávání partnerství mezi českými a švédskými firmami v inovativních sektorech.

Ilustrační fotografie

Návazně zástupci českých firem ASIO NEW, DEVINN, Agdata, Unicorn a LIFETECH představili švédským partnerům česká řešení pro čistění a úpravu vody a vzduchu, elektromobilitu, vodíkové dobíjecí stanice a inteligentní ICT systémy. Na závěr akce se uskutečnil networking a B2B jednání se švédskými partnery a večer se zástupci českých firem zúčastnili recepce na Velvyslanectví ČR ve Stockholmu.

Druhý den mise zástupci českých firem jednali se švédskou průmyslovou asociací pro inkubátory a vědecké parky Swedish Incubators & Science Parks, která sdružuje 5 000 společností, a také se švédskou inovační agenturou Vinnova. Během těchto jednání se čeští účastníci seznámili s možnostmi využití jedinečného inovačního švédského ekosystému, který efektivně spojuje švédské univerzity, firmy a veřejné organizace se zákazníky a konečnými trhy.

Češi vybaví města budoucnosti chytrými stromy nebo multifunkčními lavičkami

Realizátory projektu, který proběhl v rámci projektů na podporu ekonomické diplomacie, byly Velvyslanectví ČR a agentura CzechTrade. Hlavní financující institucí bylo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Czech Innovation Day pozvedl dobré jméno českého inovativního průmyslu ve Švédsku a podpořil šance českých firem v oblastech zelených technologií, e-mobility a vodíkových technologií na úspěch na prestižním švédském trhu.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky ve Stockholmu (Švédsko).

• Teritorium: Evropa | Švédsko | Zahraničí

Doporučujeme