České inovativní firmy se zúčastnily akceleračního programu v New Yorku

Ve dnech 16. a 17. června 2022 se v New Yorku konal dvoudenní akcelerační program pro české inovativní firmy a výzkumné univerzitní pracoviště zaměřený na mentoringové a poradenské služby.

Akce, která se uskutečnila za podpory Generálního konzulátu České republiky a zahraniční kanceláře CzechInvest, navázala na veletrh TechConnect World Innovation Conference, který se konal ve dnech 13.–15. června 2022 ve Washingtonu, D.C.

Ilustrační fotografie

Newyorskou část zajišťoval etablovaný americký akcelerátor SOSA, který připravil bohatý program rozdělený do dvou částí. První se uskutečnil online dne 23. května 2022 a v rámci této „předpříjezdové přípravy“ se zúčastněné firmy formou intenzivního online semináře zaměřily na prezentační dovednosti a na přípravu podnikatelského plánu.

Navazující dvoudenní prezenční program v New Yorku se skládal ze série workshopů z různých odvětví, které se věnovaly například představení newyorkského tech-ekosystému, marketingu pro mezinárodní startupy v USA či finančním službám. V rámci programu proběhla také schůzka se zástupcem města New York z kanceláře na podporu ekonomického rozvoje S. Dolderem. Závěrem programu byla networkingová akce v České národní budově pro více než 80 účastníků, kterou čeští účastníci aktivně využili pro rozvoj obchodních kontaktů a prezentaci vlastních technologií.

Češi vybaví města budoucnosti chytrými stromy nebo multifunkčními lavičkami

Letošními českými účastníky projetu byly společnosti Hardwario, Gauss Algorithmic /Kapnetix, Eigenspace, GroundCom, AnyGence, Iron Analytics, MycroftMind a Univerzita Palackého. Propojení účasti českých startupů na washingtonké konferenci TechConnect s navazujícím akceleračním programem v New Yorku zněkolikanásobilo přínos celého projektu pro zúčastněné firmy. Osvědčila se také spolupráce s akcelerátorem SOSA, který má bohatou a sofistikovanou nabídku vládních programů pro startupy v NY.

České účastníky uvítal v New Yorku generální konzul A. Kareš a seznámil je se systémem podpory Ministerstva zahraničních věcí ČR v oblasti ekonomické diplomacie. Projekt byl financován MZV ČR v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie a organizačně spoluzajištěn zahraniční kanceláří CzechInvest v New Yorku.

Informace poskytnuta Generálním konzulátem České republiky v New Yorku (Spojené státy americké). Autorka: Lucie Hindlsová, ekonomická diplomatka.

• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme