České letecké radary bodují v Indii

Pardubická firma ELDIS slaví v Indii další úspěchy. Nedávno v Dillí otevřela servisní středisko určené pro své radiolokátory a završila tak jednu z etap působení na indickém trhu. Servisní centrum bylo zprovozněno za přítomnost předsedy představenstva AAI (Airport Authority of India) Guruprasada Mohapatry, velvyslance České republiky v Indii Milana Hovorky a obchodního ředitele společnosti ELDIS Pardubice Petra Krejcara.



Otevřením střediska v Dillí, do jehož vybudování AAI investovalo, indický zákazník potvrzuje vysokou důvěru v kvalitu radarů vyvíjených a vyráběných v Pardubicích a také vůli pokračovat ve spolupráci do budoucna. Centrum bude sloužit pro potřeby celého regionu jižní a jihovýchodní Asie s tím, že zároveň významně posílí obchodní aktivity české firmy v Indii, kde ELDIS první zakázku získal v roce 2012.

V současnosti je v Indii zprovozněno 14 radarových systémů ELDIS na letištích v Ahmedabadu, Amritsaru, Cochinu, Dillí, Guwahati, Chennai, Imphalu, Kolkatě, Lucknow, Mangalore, Mumbaí a Trivandru. Téměř 2 miliony přeletů v indickém vzdušném prostoru je monitorováno díky radarům ELDIS, které zajišťují bezpečné cestování pro více než 220 milionů pasažérů ročně.

Ke stávajícím letištím přibydou na základě kontraktu podepsaného v roce 2017 tři radary z Pardubic ve městech Auarangabad, Berhampur a Bikaner. Celkový počet radarových systémů z Pardubic instalovaných pro potřeby řízení civilní letecké dopravy se tak zvýší na 17, což představuje pokrytí asi 90 % indického vzdušného prostoru.

Brzy by měla být navíc podepsána zakázka na dodávku dalších čtyř radarů, po jejichž instalaci budou české radarové systémy pokrývat prakticky celý vzdušný prostor Indie.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Dillí (Indie). Autor: Milan Touš, ekonomický diplomat.

• Teritorium: Asie | Indie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme