České pivo na veletrhu Cerveza México 2022

Ve dnech 21.–23. října 2022 proběhl v hlavním městě Mexika pivní a pivovarnický veletrh Cerveza México. Na největším veletrhu tohoto typu v Mexiku návštěvníci mohou ochutnat tradiční i řemeslná piva z celého Mexika, ale i mezinárodní značky.

Představila se na něm i česká piva Pilsner Urquel a Kozel. Mimoto byla součástí veletrhu i hala speciálně určená pro dodavatele surovin a technologií pro výrobu piva, kde byly zastoupeny všechny hlavní značky působící na mexickém trhu.

Ilustrační fotografie

Výrobci piva, distributoři a dodavatelé technologií a surovin pro výrobu piva, ale i pivní fajnšměkři se sešli na 13. ročníku největšího pivního a pivovarnického veletrhu v Mexiku. Mezi 180 vystavovateli Cerveza México nechyběl ani dovozce českých piv – Plzeňského Prazdroje a Kozla. Na mexickém trhu je dále zastoupen Budějovický Budvar a aktuálně se jedná o dovozu dalších českých značek.

Mexický trh s 68 mil. konzumenty piva a s roční spotřebou 60 litrů na obyvatele, má velký potenciál i pro česká piva. Zajímavý je i pro české producenty surovin pro výrobu piva, jakož i pivovarnických technologií. Mexiko je totiž 7. největší výrobce piva a 1. exportér piva na světě. Ročně vyprodukuje na 125 000 hektolitrů piva.

Obrovský zájem zaznamenává i trend řemeslných piv – aktuálně v zemi působí téměř 1000 craftových pivovarů. Roste i počet sofistikovaných konzumentů, kteří vyhledávají kvalitní dovozová piva, nové chutě, speciální typy piv, zajímají se o proces výroby i původ piva.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Mexiku (Mexiko).

• Teritorium: Amerika | Mexiko | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Potravinářský průmysl

Doporučujeme