České těžařské firmy se prostřednictvím webináře představily Etiopii

Dne 28. dubna 2021 se uskutečnil webinář organizovaný Velvyslanectvím ČR v Addis Abebě ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, na kterém se české firmy z těžařského sektoru seznámily s příležitostmi v Etiopii a prezentovaly se etiopským partnerům.

Pandemie covid-19 odložila plánovanou podnikatelskou misi do Etiopie a znemožnila tak českým firmám z těžebního a důlního sektoru představit se etiopským partnerům fyzicky. Nicméně učinily tak prostřednictvím webináře, z něhož si odnesly konkrétnější informace o etiopském těžebním sektoru a o příležitostech pro zahraniční subjekty. O prezentaci za etiopskou stranou se postarali zástupci Ministerstva těžby a ropy.

Z českých firem se webináře zúčastnily Ferrit s.r.o., DSP Přerov, spol. s r.o., EUTIT s.r.o., PSP Engineering a. s. a Česká geologická služba. Účast firem zajistil Odbor surovinové politiky Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.

Webinář poskytl českým zástupcům příležitost představit se etiopské straně a navázat první přímé kontakty. Všichni účastníci webináře obdrželi katalog s firemními profily a kontakty, mohou tedy na toto setkání navázat přímými diskusemi. Díky této akci si rovněž obě strany mohly vytvořit konkrétnější představu o existující nabídce a poptávce, a budou se moct lépe připravit na fyzickou návštěvu českých firem v Etiopii.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Addis Abebě (Etiopie). Autor: Pavel Šára, ekonomický diplomat.

• Teritorium: Afrika | Etiopie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Nerostné suroviny a polotovary

Doporučujeme