Česko-indický webinář zaměřený na odpadové hospodářství

Ve dnech 30. října – 15. listopadu 2020 se ČR účastní v Indii virtuálního veletrhu „Waste to Worth“ jako Země – Partner. Dvanáct českých společností představilo své aktivity na společném stánku ČR. Podrobněji o těchto aktivitách mohly pohovořit na česko-indickém webináři, který připravil organizátor veletrhu, Konfederace indického průmyslu, dne 6. 11. 2020. Českou účast financovalo Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) v rámci projektů PROPED.

Dne 6. listopadu 2020 se uskutečnil česko-indický webinář, který za úzké spolupráce se ZÚ Dillí organizovala Konfederace indického průmyslu. Webinář byl součástí on-line veletrhu zaměřeného na odpadového hospodářství. V rámci virtuálního stánku ČR, jehož vybudování bylo financováno z programu na podporu ekonomické diplomacie PROPED, prezentovalo své aktivity 12 českých firem zaměřených především na recyklaci odpadů a na projekty z oblasti ekologie.

Webinář moderovaný Milanem Dostálem, vedoucím obchodního úseku ZÚ Dillí, sledovalo téměř 200 zaregistrovaných účastníků z Indie i z dalších zemí a zúčastnilo se ho 14 vystupujících. Přítomné pozdravil velvyslanec ČR v Indii Milan Hovorka. Zástupce ředitele Odboru zahraničně ekonomických politik II Ministerstva průmyslu a ochodu Petr Kulovaný, seznámil posluchače s aktivitami ČR v oblasti oběhového hospodářství a nakládání s odpadem a s podpůrnými nástroji obchodu, které MPO pro vstup na indický trh nabízí. O příležitostech v Indii pohovořil Ulhas Parlikar, konzultant indické vlády pro otázky odpadového a oběhového hospodářství. Soňa Jonášová, ředitelka Institutu cirkulární ekonomiky, představila aktivity Institutu a možnosti česko-indické spolupráce na poli oběhového hospodářství.

Deset českých firem přiblížilo posluchačům, čím se konkrétně zabývají a jakou formou spolupracují nebo mají v úmyslu spolupracovat s indickými partnery. Dotazy v závěrečné diskusi, které přišly od indických účastníků, směřovaly na možnosti česko-indické spolupráce v oblasti vývoje nových technologií, či na aktivity ČR v dané oblasti. Veletrh byl zahájen dne 30. 10. 2020 jednodenní on-line konferencí, kterou svým vystoupením obohatila náměstkyně ministra Martina Tauberová.

• Teritorium: Česká republika | Indie
• Oblasti podnikání: Voda, odpady a životní prostředí

Doporučujeme