Česko-singapurské podnikatelské fórum milníkem pro bilaterální obchodní vztahy

Česká republika uspořádala v Singapuru fórum, na kterém se sešlo asi 200 účastníků. Celkem 50 zástupců českých firem prezentovalo zástupcům singapurských subjektů své produkty a služby.

Obchodní fórum se konalo dne 12. dubna 2023 se v singapurském hotelu Conrad Centennial. České firmy přilákaly pozornost svých potenciálních singapurských partnerů. Fórum zahájili ministr dopravy p. Martin Kupka a jeho singapurský protějšek p. Chee Hong Tat.

Ilustrační fotografie

Oba ve svých projevech zdůraznili význam akce pro nastartování bilaterální spolupráce. Pro česko-singapurské vztahy jde o důležitý mezník poté, co došlo ke znovuotevření českého zastupitelského úřadu, ale i v době, kdy se obnovují dodavatelské řetězce a doprava obecně po nedávných pandemických omezeních.

„Vidíme velký potenciál podnikatelské spolupráce v oblastech dopravy, logistiky, finančních služeb, moderních technologií nebo využití kosmických dat a výzkumných aktivitách. Singapur může představovat vstupní bránu pro naše podniky na trh jihovýchodní Asie,“ uvedl ministr Kupka.

ExportMag.cz: Čipy a jízdní kola. V čem ještě exceluje malý velký Tchaj-wan?

Fórum přivítalo více než 200 účastníků. Mezi nimi bylo 50 českých firem, které měly příležitost ukázat své nejlepší produkty a služby, a více než 150 singapurských firem z výše uvedených oblastí. České firmy se prezentovaly zejména v rámci B2B části programu, kdy ukázaly, jak jsou inovativní a schopné uspokojit potřeby singapurského trhu.

Diskuzní panel se zaměřil na témata, jako jsou digitální průmysl, udržitelnost a inovace a nabídl mnoho zajímavých myšlenek. Během panelu se zástupci firem z obou zemí shodli na tom, že spolupráce ve výše uvedených oblastech může vést k mnoha výhodám pro oba trhy.

Podnikatelské fórum rozhodně pomohlo vytvořit nové obchodní vztahy a posílit ty stávající. Akce, hrazená Ministerstvem dopravy ČR z fondu na podporu ekonomické diplomacie a spolupořádaná českým velvyslanectvím v Singapuru a Hospodářskou komorou ČR, se tak stala důležitým milníkem v rozvoji obchodních vztahů mezi oběma zeměmi.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Singapuru (Singapur).

• Teritorium: Asie | Singapur | Zahraničí

Doporučujeme