Český digitální start-up LutherX slavil úspěch na Digital Demo Day v Düsseldorfu

Dne 13. února 2020 proběhla v areálu bývalé ocelárny Böhler v německém Düsseldorfu technologická show Digital Demo Day. Na akci se mezi více než 170 inovativními firmami z celého světa za podpory agentury CzechTrade prezentovalo i 9 českých firem, které vyvíjejí moderní technologie a služby.

Foto: CzechTrade

Že české firmy excelují v oblasti IT jako je virtuální a rozšířená realita, umělá inteligence, automatizace nebo robotika, potvrdil i fakt, že firmy z Česka tvořily na akci největší zahraniční zastoupení. Česká firma LutherX, která vyvinula revoluční platformu pro hodnocení zaměstnanců se umístila v rámci tzv. Pitch Contestu mezi TOP 4. Většina návštěvníků se také zastavila u unikátního holografického displeje vyvinutého českými odborníky na 3D zobrazování, rozšířenou realitu a holografii, firmou SmarterInstruments. Displej umožňuje vidět obraz plasticky, ale bez nutnosti používat jakékoli speciální brýle či jiná zařízení.

Německá kancelář CzechTrade zorganizovala pro firmy, den před samotnou show, nabitý doprovodný program, v jehož rámci měly možnost navštívit Flughafen Düsseldorf a německou centrálu telekomunikačního gigantu Vodafone, kde se prezentovaly přímo zástupcům zodpovědným za nové technologie a inovace. Na konzulátu České republiky se nám podařilo zprostředkovat prezentaci našich firem zástupcům technologických oddělení Deutsche Telekom AG, energetické společnosti Uniper, veletržní společnosti Messe Düsseldorf a banky NRW.BANK, která mj. do start-upových firem vstupuje jako investor,“ upřesňuje Adam Jareš, ředitel německého zastoupení CzechTrade v Düsseldorfu.  

Foto: CzechTrade

„CzechTradu v Německu musím poděkovat za dlouhodobou a neutuchající podporu. Ze spolupráce mám radost hned dvakrát. Jednak nám v Lutherone určitě pomůže k rozvoji trhu a za druhé je skvělé vidět, s jakou péčí, vytrvalostí, nasazením a profesionalitou se stará o své klienty,“ hodnotí přípravu a průběh akce Stanislav Štýs, zástupce firmy LutherX.

Přehled českých firem, které se programu zúčastnily, naleznete na webu CzechTrade.

• Teritorium: Česká republika | Německo

Doporučujeme