Český IceWarp je v první trojce doporučených kolaboračních řešení pro veřejné instituce ve Švédsku

Česká společnost IceWarp uspěla ve studii švédské vlády a probojovala se mezi tři doporučená alternativní řešení pro digitální spolupráci organizací veřejného sektoru.

Vedle renomovaných konkurentů jako Microsoft a Google dokáže IceWarp pokrýt nároky švédských institucí na informační bezpečnost či ochranu osobních údajů a posílit jejich digitální suverenitu. Řešení IceWarp zaujala možností lokálního ukládání dat a především díky transparentnosti práce s daty, která je ve veřejné sféře nezbytností.

Ilustrační fotografie

IceWarp zaujal švédské instituce svými cloudovými kancelářskými nástroji, které plně konkurují řešením Google Workspace a Microsoft 365. „Hlavní důvodem, proč švédské instituce zařadily IceWarp mezi top tři doporučená řešení, je v prvé řadě nezbytnost transparentní práce s daty a rovněž možnost jejich lokálního uložení,“ vysvětluje Filip Korbel, ředitel obchodu ve společnosti IceWarp.

Pozornost švédských úřadů si získaly nástroje jako e-mailový klient, kalendář, skupinový chat, videokonference, správa úkolů a dokumentů a také podpora editace dokumentů online. Všechny jsou dostupné ve webovém rozhraní, desktopové i mobilní aplikaci. Veškeré funkce lze používat i v prostředí prohlížeče bez nutnosti cokoli instalovat do počítače uživatele.

Ilustrační fotografie

„Veřejné instituce by měly naplno využít potenciál digitalizace a zaměřit se na dodavatele, kteří už od začátku kladou důraz na ochranu citlivých údajů a prostředky na zabezpečení informací automaticky implementují do svých řešení. Odpadají tak vícenáklady spojené s hledáním dalšího subdodavatele, který by zajistil ochranu zpracovaných informací,“ vysvětluje Adam Paclt, CEO společnosti IceWarp a dodává: „Není na místě, aby se veřejné instituce přizpůsobovaly stávajícím řešením, ale aby poskytovatelé softwaru dokázali uzpůsobit své aplikace dle požadavků klienta a nároků na legislativu. Jde o celkovou změnu přístupu a hledání holistického řešení pro veřejný sektor a IT průmysl.“

Řešení IceWarp nabízí atraktivní cenové podmínky a vylepšená řešením připravená na budoucí trendy a požadavky spojené s mobilitou pracovní síly. Balík základních i pokročilých nástrojů pro virtuální kancelář je plnohodnotnou alternativou k Microsoft Office s možností spolupráce členů týmu online. TeamChat spojuje videokonference s týmovým chatem a oproti Microsoft Teams přináší novým zákazníkům možnost ukládat veškerá data ve vlastním datacentru.

Redakčně upravená tisková zpráva společnosti IceWarp

• Teritorium: Česká republika | Švédsko
• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme