Český IT průmysl prezentoval své inovace na veletrhu v Německu

Osmičku českých firem podpořilo Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky na veletrhu IT průmyslu v Norimberku v Německu.

Mezinárodního veletrhu zaměřeného na IT průmysl se zúčastnilo 693 vystavovatelů z 29 zemí. Tři státy, Česká republika, Rakousko a Jižní Korea, na něm představily své národní expozice. Akci navštívilo přes 16 tisíc návštěvníků z 96 zemí světa.

Český stánek na veletrhu v Norimberku | Zdroj: MPO ČR

V rámci české oficiální účasti se veletrhu zúčastnilo osm českých vystavovatelů ve společné expozici. BCV Solutions s.r.o., DATASYS s.r.o., Grey Cortex s.r.o., Monet+, a.s., Novicom, s.r.o., Pro ID – Monet+, a.s., Safetica a.s. a Whalebone s.r.o.

Slavnostní otevření stánku proběhlo první den veletrhu, tj. 25. října 2022 za krátkého vystoupení zástupce MPO Vlastimila Janeckého. Doprovodná akce na stánku se konala druhý den veletrhu, tuto navštívili také zástupci veletržní správy a Naďa Lichte ze zastoupení norimberských veletrhů pro Českou republiku. O úspěšnosti veletrhu pro české firmy svědčí vysoká návštěvnost národního stánku. Firmy byly s účastí na veletrhu velmi spokojené, což také potvrzují jejich následující slova.

„Pro naši společnost se jednalo o nejvýznamnější zahraniční veletrh pro rok 2022. Musíme konstatovat, že úroveň akce se opět posunula tam, kde původně byla před začátkem pandemie covidu-19, a to pro nás bylo velmi milé překvapení. Úroveň české expozice byla opravdu na vysoké úrovni, a to nám zajistilo i velký počet jednání s potencionálními zákazníky. Bude-li to možné, rádi bychom se zúčastnili dalšího ročníku opět pod hlavičkou MPO,“ zhodnotil účast Ondřej Vlašánek, obchodní manažer společnosti Novicom, s.r.o.

Jaké nové typy letounů nabízejí tuzemští výrobci?

„S Pro ID od společnosti MONET+ jsme byli velmi spokojeni s přípravou zázemí a také se službami, které nám byly v rámci veletrhu IT-SA 2022 v Norimberku poskytnuty. Společný stánek byl opravdu povedený – v moderním designu, působil sjednoceně, vzdušně a perfektně bylo vyřešené i promo jednotlivých organizací. Velmi dobré bylo také zázemí stánku a služby (úložné prostory, občerstvení, ochota zaměstnanců). V budoucnu bychom uvítali možnost využít služeb CzechTrade před samotným začátkem veletrhu, pozvání potenciálních klientů přímo na náš stánek. Celkově hodnotíme naši zkušenost velmi kladně, a pokud to bude možné, rádi bychom se za podobných podmínek zúčastnili i dalšího ročníku,“ řekla Dominika Gerychová, marketing specialist ze společnosti Pro ID – Monet+, a.s.

„V průběhu veletrhu IT-SA 2022 jsme měli možnost potkat se na našem stánku se současnými i budoucími potenciálními obchodními partnery. Byli jsme potěšeni, že i přes nelehkou ekonomickou situaci, která v posledních letech nastala, většina našich obchodních partnerů je stále součástí světového trhu, ke kterému se řadí i naše společnost Safetica a.s. Veletrh hodnotíme velice kladně, návštěvnost, počet vystavujících firem, novinky v oboru IT. Rádi bychom poděkovali MPO za možnost se této akce zúčastnit,“ řekl Jiří Matouch, obchodní ředitel společnosti Safetica a.s.

• Teritorium: Evropa | Německo | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme