Český křišťál z „dílny“ Lasvitu zdobí kasino v Monaku

Česká designová sklářská značka Lasvit si se svými světelnými instalacemi na zakázku vybudovala světové renomé a úspěšně se etablovala také ve Francii a Monaku.

Jedna z nejnovějších instalací z „dílny“ Lasvitu se nachází v nedávno otevřeném butiku britské značky luxusních diamantových šperků Graff v prostorách věhlasného kasina v Monte Carlu v Monaku, které se proslavilo i díky filmům o Jamesi Bondovi.

Ilustrační fotografie

Instalace Lasvitu propojují řemeslný um vycházející z dlouhé tradice české sklářské výroby s moderním designem a inovativními technologiemi. Lustry značky Lasvit zdobí hotelové lobby, luxusní butiky, nákupní centra i soukromé rezidence po celém světě a uspokojují přání těch nejnáročnějších zákazníků.

Městský stát Monako je pro své příznivé daňové prostředí oblíbeným útočištěm podnikatelů a celebrit a pro sektor luxusního zboží i designu je důležitou destinací. Interiér butiku Graff, v němž se nachází jedna z nejnovějších instalací Lasvitu, v sobě snoubí tradiční vzhled korespondující s historií ikonické budovy kasina a svěží sofistikovaný moderní styl.

Světelný tunel nebo les ze skla. Česká svítidla září za mořem i v Arábii

Anna Minaříková, PR manažerka firmy Lasvit v rozhovoru pro velvyslanectví České republiky v Paříži uvádí: „Projekt pro butik Graff v Monaku představuje spojení několika silných partnerů: britské šperkařské společnosti Graff s japonským design studiem Curiosity a s námi, společností Lasvit. To, že se butik nachází právě v Monaku, je pomyslnou třešničkou na dortu této spolupráce. Mezinárodní spolupráce s partnery probíhala skvěle a těšilo nás, že jsme součástí konceptu, ve kterém se snoubí současný design s tradiční architekturou a těmi nejlepšími materiály.“

Průzračný lustr vytvořený společností Lasvit s jemnými skleněnými okvětními lístky ve tvaru orchidejí, zasazenými do geometrického rámu, je dominantním prvkem prodejny a výrazně přispívá k jejímu celkovému dojmu.

Další stopy Lasvitu

Instalace v kasinu v Monte Carlu však není první stopou této české sklářské a designové značky v Monackém knížectví. Instalace s názvem „Magnetic“, navržená mladým designérem Liborem Šosťákem, již od roku 2018 zkrášluje vstupní halu Hôtel de Paris v Monte Carlu. Hotel je domovem již několika děl značky Lasvit, která pro něj vytvořila například svítidla do hotelové restaurace nebo do luxusního wellness centra.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Paříži (Francie). Autorka: Zuzana Gamrotová, ekonomická diplomatka.

• Teritorium: Evropa | Monako | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Sklo

Doporučujeme