Český národní stánek na veletrhu cestovního ruchu v Argentině

Česká republika se zúčastnila Mezinárodního veletrhu cestovního ruchu v Buenos Aires. Jedná se o největší setkání tohoto odvětví v Latinské Americe a jedno ze tří nejvýznamnějších na světě.

Každoročně se ho účastní cestovní kanceláře, dopravní společnosti, hotely, technologické společnosti, vzdělávací instituce, firmy specializující se na segmentovou a eventovou turistiku, média a individuální cestovatelé. Cestovní ruch vytváří zaměstnanost a podporuje devizové příjmy, proto má tento typ akcí pro Argentinu zásadní význam.

Ilustrační fotografie

Mezinárodní veletrh cestovního ruchu FIT 2022 se konal ve dnech 1.–4. října 2022 v komplexu La Rural v centru argentinského hlavního města Buenos Aires za účasti všech argentinských provincií, 52 zemí a stovek soukromých společností. Dva dny byly určeny pro širokou veřejnost (B2C), další dva dny pro profesionály pohybující se v turistickém průmyslu (B2B).

Jihoameričané jsou posedlí krásou. Investují do ní navzdory krizi

Český národní stánek byl umístěn u jednoho z hlavních vstupů do areálu, takže o jeho návštěvu byl i díky vhodnému vizuálu značný zájem. Během čtyř dní byla navázána celá řadu kontaktů s předními argentinskými i světovými firmami, ale i s individuálními turisty. Kromě brožur s informacemi o zemi a jejích jednotlivých regionech se rozdávaly mapy, rady, tipy a triky. Nechyběly typické české koláčky a rohlíčky či argentinské pivo „Chequia“ vyráběné z žateckého chmele.

V předvečer akce se na české ambasádě taktéž konalo pohoštění pro argentinské mediální domy a organizátory veletrhu. Za Česko byli na veletrhu přítomni zástupci agentury CzechTourism a také obchodního úseku velvyslanectví.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Buenos Aires (Argentina). Autor: Radek Hovorka, diplomat.

• Teritorium: Amerika | Argentina | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Cestovní ruch, volný čas | Služby

Doporučujeme