Český obranný průmysl v Burkině Faso, Ghaně a Togu

Náměstek pro řízení sekce průmyslové spolupráce ministerstva obrany Tomáš Kopečný doprovázený delegací podnikatelů navštívil ve dnech 6. a 7. července 2021 Burkinu Faso.

Návštěva se konala v návaznosti na projekt ekonomické diplomacie PROPED s názvem „Prezentace obranného průmyslu ČR v Burkině Faso“, na který plynule navázal další PROPED ve stejném složení delegace, který se uskutečnil ve dnech 8. až 13. července 2021 s názvem „Prezentace obranného průmyslu v Ghaně a Togu“.

Jednání v Burkině Faso, Ghaně a Togu se zaměřila na rozvoj a posílení bilaterální obranné spolupráce a multilaterální spolupráci, resp. účast ČR na vojenských misích zaměřených na stabilizaci Sahelu a boj proti terorismu.

Za obranný průmysl se mise zúčastnila společnost DEFCON, Česká zbrojovka Uherský Brod, Aero Vodochody, Lom Trade Praha, Excalibur Army, SVOS, European Air Services, Transcon, Czechoslovak group, Bowenite a TVT Europe .

Přípravu, realizaci a doprovod delegace zajišťovalo Velvyslanectví ČR Akkře. Cílem projektu bylo prezentovat české podniky ve zmíněných zemích a vést jednání na ministerstvech obrany a národní bezpečnosti, vnitra, dále pak na generálních štábech, vzdušných silách, četnictvu a policii. Vrcholem akce bylo podepsání Memoranda o porozumění mezi ministerstvy obrany ČR a Ghany.

Firmy hodnotily PROPED jako velmi přínosný z pohledu výměny informací i z hlediska obchodního potenciálu.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Akkře (Ghana). Autor: Robert Hrubý.

• Teritorium: Afrika | Burkina Faso | Ghana | Togo | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Obranný průmysl

Doporučujeme